Tilburg Trappers verlengt contract van Jay Huisman

Tilburg Trappers heeft weer het contract van een speler verlengd. Jay Huisman zette dinsdag zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst. De nieuwe verbintenis van de 22-jarige speler loopt tot medio 2025.

Na twee seizoenen trok Jay Huisman vorige zomer de deur van De Uithof achter zich dicht. Net als zijn teamgenoten Max Hermens en Danny Stempher volgde hij zijn ijshockeyopleiding in zijn geboortestad Zoetermeer. Met 15 goals en 23 punten in 21 wedstrijden was de aanvaller achter oud-Trapper Jeffrey Melissant en Chad Niddery derde op de clubtopscorerslijst.

Debuutjaar bij Trappers

Huisman leverde al verschillende topprestaties. Zo werd de speler gekozen tot de beste jonge speler in de hoogste Nederlandse ijshockeycompetitie. Hij kreeg daarvoor de Bennie Tijnagel Trofee.

Technisch manager René de Hondt volgde Huisman al drie jaar voordat hij zijn entree maakte in het IJssportcentrum in Stappegoor. “Ik heb de overtuiging dat Jay Huisman de potentie heeft om uit te groeien tot een volwaardige Oberliga speler”, aldus De Hondt. De jonge speler was goed voor 13 goals, 29 punten, vier game-winning-goals. De ijshockeyer uit Zoetermeer had vorig seizoen twintig strafminuten in 52 wedstrijden op zijn naam staan. “Wanneer het debuutjaar van de winger een voorbode is voor wat nog gaat komen, dan ziet de toekomst voor de nummer 41 van Trappers er zeer rooskleurig uit.”

LEES OOK:
Jonne de Bonth en Marvin Timmer geven het jawoord aan Trappers
Amerikaan Quinn Ryan wordt eerste nieuwe import bij Trappers

Vanessa Spaanderman