Eric is de beste vader van Tilburg: ‘Een mooie bevestiging’

Eric van den Berk werd zondagmiddag uitgeroepen tot Beste Vader van Tilburg 2024. Hij was een van de 45 genomineerden en werd extra in het zonnetje gezet.

Tijdens De Besterd Mijl was er op het podium ook tijd om de Beste Vader van Tilburg 2024 uit te roepen. Eric mocht zichzelf de gelukkige prijzen met deze titel. Uit 45 genomineerde is hij uiteindelijk gekozen door 250 publieksstemmen en een veelzijdige vakjury.

Zijn bonuskind Benthe nomineerde hem voor de titel. Samen met vier broers en zussen mogen ze hem bonusvader noemen. Tijdens de uitreiking kwamen er mooie woorden over Erik naar voren, zoals: ‘Hij heeft mijn moeder en vijf kleine kinderen een nieuwe toekomst gegeven’ en ‘Ik had als dochter ook heel graag zijn achternaam gedragen’.

Vaders in het zonnetje

Al die mooie woorden lieten Erik zelf natuurlijk ook niet koud. Al helemaal omdat hij het niet had zien aankomen. “Toen ze met het omroepen van de winnaars bij nummer twee waren, hadden we het opgegeven We dachten niet meer dat we gingen winnen. Het voelde heel raar toen ze mijn naam omriepen bij nummer één.”

Maar de beste vader van Tilburg ging niet alleen met de eretitel naar huis. Hij kreeg ook een waardebon van 250 euro voor een kledingwinkel en een wedstrijdbezoek bij Willem II. De andere vaders gingen gelukkig ook niet met lege zakken naar huis, want er zijn tegoedbonnen voor de wasstraat en andere klussen uitgedeeld. Daarnaast kreeg elke vader een button uitgereikt door hun kinderen met “Beste Vader van Tilburg 2024” erop.

Bonusvader

De titel die hij dit jaar heeft gekregen, steekt hij diep in zijn broekzak. “Dat is natuurlijk mooi, dat je het als bonusvader goed doet. Soms vraag je jezelf dat wel af en dan was dit daarin een mooie bevestiging.”

De strijd tussen de genomineerden was spannend. Uit het juryrapport over Eric van den Berk bleek duidelijk waarom hij won. “Het is mooi dat een bonusvader dit effect op de kinderen heeft en deze vader hoort definitief bij de toppers.”

LEES OOK:
Op zoek naar de Beste Vader van Tilburg 2024

Tristan Kans