Jonne de Bonth en Marvin Timmer geven het jawoord aan Trappers

Weer twee spelers hebben hun contract bij Tilburg Trappers verlengd. Jonne de Bonth heeft hiermee voor zijn negende Oberliga jaar getekend, terwijl Marvin Timmer aan zijn vijfde seizoen gaat beginnen.

Technisch manager René de Hondt is te spreken over de inzet van Jonne de Bonth bij Trappers. “Met Jonne weet je wat je exact wat je in huis hebt. Een fysiek sterke power forward die heel nuttig kan zijn. Toch heeft hij niet een seizoen achter de rug waar hij op had gehoopt. Het begin was moeizaam, maar het slot geeft vertrouwen voor de toekomst”, aldus De Hondt.

Jeugdopleiding

De Bonth is geen onbekende bij het Tilburgse ijshockeyteam. Hij is namelijk vanuit de Tilburgse jeugdopleiding doorgestroomd naar het eerste elftal. Zijn opmars begon in het seizoen 2016-2017 toen hij als vervanger van Peter van Biezen voor het eerst schitterde in het IJssportcentrum. Met twee goals en 13 punten vulde de winger de vrijgevallen positie uitstekend in. Zeven seizoenen later is nummer 26 uitgegroeid tot een bekend gezicht binnen het team.

Afgelopen seizoen vormde De Bonth met Delaney Hessels en Wouter Sars de vierde aanvalslijn van de runner-up in de Oberliga Nord. De Tilburger kijkt tevreden terug op de wedstrijden tegen Deggendorf. “We hebben een lekkere serie gespeeld waarin we op verschillende momenten belangrijk konden zijn. Doug Mason gaf ons het vertrouwen en dat voelde heerlijk”, zo vertelt De Bonth.

Bosschenaar op het ijs

Ook Marvin Timmer blijft nog wat langer bij het Tilburgse team. De passie voor ijshockey stroomde al vroeg door zijn aderen. Zijn vader Armand werd twee keer landskampioen met Utrecht in ’91 en ’92. De geboren Bosschenaar weet nog heel goed wat zijn eerste Oberliga goal was. Op 8 maart 2022 wist Timmer een gaatje in de defensie te vinden en schoot hij voor het eerst raak. De puck werd toen aangegeven door De Bonth en hij maakte de zevende treffer van de wedstrijd.

Technisch manager De Hondt is ook blij met de handtekening van Timmer. “Jong Nederlands ijshockeytalent is schaars. Marvin is er zo eentje. Prima schaatser, goede handen, harde werker en iemand die er veel voor over heeft. Komend jaar moet hij zijn ontwikkeling verder gestalte geven. Een groot talent zijn is mooi, maar op een gegeven moment moet dat predicaat plaatsmaken voor een volwassen en effectieve ijshockeyer”, vertelt De Hondt.

LEES OOK:
Amerikaan Quinn Ryan wordt eerste nieuwe import bij Trappers
Leegloop team Tilburg Trappers: ‘Totaal geen reden tot paniek’

Vanessa Spaanderman