Geluidsoverlast en parkeerproblemen: 21 klachten na Best Kept Secret Festival

(Beeld: Best Kept Secret).

Tijdens het Best Kept Secret Festival 2024 zijn er in totaal 31 klachten en meldingen binnengekomen bij de festivalorganisatie, de Omgevingsdienst en de gemeente Hilvarenbeek. Na het verwijderen van dubbele meldingen bleven er 21 unieke klachten over.

Het festival vond precies tien dagen geleden voor de tiende keer plaats in Hilvarenbeek. De gemeente heeft nu details vrijgegeven over de aard van de klachten over Best Kept Secret. Deze kwamen zowel voor, tijdens als na het festival binnen en gingen vooral over geluidsoverlast, parkeerproblemen en andere kwesties zoals het niet ontvangen van vrijkaarten. De meeste klachten werden ingediend door inwoners van Hilvarenbeek en Biest-Houtakker, voornamelijk gerelateerd aan geluidsoverlast.

Dubbele meldingen

Sommige mensen hebben hun klachten meerdere keren bij verschillende instanties of anoniem (3 meldingen) gemeld, wat resulteerde in dubbele vermeldingen. Deze dubbelingen zijn niet meegenomen in het totaal van 21 klachten.

De klachten werden voornamelijk via reguliere kanalen zoals e-mail bij de gemeente ingediend, maar ook via Friendly Fire en de FiXi-app kwamen er veel binnen. De Omgevingsdienst ontving ook enkele meldingen via hun milieuklachtencentrale.

De gemeente heeft aangekondigd dat er een evaluatie, onder andere van de klachten, zal plaatsvinden in samenwerking met de organisatie van Best Kept Secret en de hulpdiensten.

Vaker klachten

Best Kept Secret wordt jaarlijks op het festivalterrein van de Beekse Bergen gehouden. Andere grote festivals als Decibel en Awakenings vinden hier ook plaats. Dan is er vaker geluidsoverlast met de daarbij behorende klachten.

LEES OOK:
Positieve reacties op festival Intents, maar kritiek op campingcompensatie
WOO HAH! volgend jaar niet meer bij de Beekse Bergen

Edita Saakian