Positieve reacties op festival Intents, maar kritiek op campingcompensatie

Campingsituatie Intents wordt door bezoekers met begrip ontvangen.
Een van de shows tijdens Intents van 2023 (foto: Sam Schuurkes)

Het welbekende Intents Festival vond afgelopen weekend plaats. Ondanks het drassige festivalterrein hebben de meeste bezoekers enorm genoten van het feest in Oisterwijk. Al waren sommige mensen niet blij met de compensatie die ze kregen voor het annuleren van hun campingticket.

Op Instagram zijn bijna alle reacties onder de laatste post van Intents positief. “Jullie hebben weer wat prachtigs neergezet. Bedankt en tot volgend jaar,” reageert Laura. Ook Juliette is zeer te spreken over het festival. “Wat een fantastisch weekend, diep respect voor de organisatie,” geeft zij aan.

Over de eindshow – en eigenlijk het hele Intents festival – zijn de reacties dus positief. Maar over de compensatie voor het annuleren van een campingticket zijn die er wel. Door het extreme weer vroeg de organisatie duizenden campinggasten hun kaartje te annuleren. Daarvoor werden ze dan ‘ruim gecompenseerd’.

Compensatie

Zo kregen ze hun geld terug en mogen ze de vrijdag plus de zondag, of de zaterdag gratis naar het festival. Veel bezoekers begrijpen dit en vinden het oké. Zo reageren veel mensen op Facebook met begrip voor de campingsituatie. “Heftig dit! Maar hopen dat alles goed komt dit jaar en het alsnog een heel mooi feestje wordt”, schrijft Danielle. En Mariska reageert: “Jullie hebben er werkelijk alles aan gedaan, daar kun je alleen maar respect voor hebben.”

Toch zijn niet alle bezoekers ervan gediend dat ze hun ticket moesten annuleren. “Wij willen de camping best annuleren met de hele groep, maar niet als we dan moeten kiezen welke dag we kunnen gaan. Dan zou de compensatie moeten zijn dat je iedere dag het terrein op mag,” vindt Arielle. En Peter schrijft: “Ik begrijp dit besluit, maar als je nu een ticket hebt voor drie dagen plus de camping, wil je ook gewoon drie dagen naar het festival.”

LEES OOK:
Camping Intents valt in het water: bezoekers ‘moeten’ annuleren

Eline Smits