Politie rijdt over been van vrouw die zich uit auto laat vallen

Een vrouw is vrijdagochtend gewond geraakt nadat ze zich uit een politiewagen liet vallen. Daarna reed de auto per ongeluk op lage snelheid over haar been heen. De vrouw is een psychiatrische patiënt, die aan haar toezicht onttrokken was. Ze is naar het ziekenhuis gebracht en aan het zorgkader overgedragen.

Op vrijdagochtend kreeg de politie rond 09.20 uur een melding, omdat een psychiatrische patiënt was weggelopen bij haar begeleiders. Daarna kon de vrouw niet teruggevonden worden.

Drukke verkeerssituatie

De politie werd naar de Ringbaan Zuid opgeroepen om haar te zoeken. Al snel zagen de agenten de vrouw op de Kempenbaan in Tilburg, vlak voor de oprit van de A58 lopen. Aangezien er een drukke verkeerssituatie was, besloten de agenten om de opgeroepen ambulance niet af te wachten en de vrouw in de auto mee te nemen.

Na een paar meter trok de vrouw de autodeur open, waarna ze zich naar buiten liet vallen. Toen de vrouw op de grond lag, reed de politiewagen per ongeluk over haar been heen. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en aan het zorgkader overgedragen.

Eline Smits