Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburg Trappers seizoensoverzicht, gestrand in de kwartfinale

Foto: Tilburg Trappers

Het seizoen zit er voor de Tilburgse ijshockeyers helaas alweer op. De Trappers strandden in de kwartfinale tegen Starbulls Rosenheim. Hieronder een seizoensoverzicht met alle hoogte- en dieptepunten.

Er was voorafgaand aan dit seizoen maar één doel: kampioen worden. Dat gaf trainer Doug Mason ook al aan toen hij in mei 2022 werd aangesteld. De oude bekende speelde in de jaren ’70 zelf voor de Trappers. Ook is hij bondscoach van het Nederlandse team.

Toch schopten ze het niet verder dan de kwartfinales van de play-offs. Daarmee haalden ze hun doel niet. In vier wedstrijden was Starbulls Rosenheim te sterk. De Tilburgers kwamen 2-0 achter in de serie en moesten dus alle resterende wedstrijden winnen. In Rosenheim lukte dit nog, maar in Tilburg was de Duitse tegenstander alsnog te sterk. Er werd met 0-5 verloren. Zo kwam er alsnog een teleurstellend einde aan het seizoen.

Het was slechts de tweede keer dit seizoen dat de Trappers niet tot scoren kwamen. Eerder verloren de Trappers in Tilburg met 0-3 van Saale Bulls Halle. In de overige wedstrijden scoorden de mannen volop, namelijk 251 keer.

Topschutter
Wie daar het grootste aandeel in had, was Max Hermens. De aanvaller scoorde 27 keer, drie meer dan de nummer twee op de lijst Raymond van der Schuit. Naast zijn goals was Hermens ook goed voor 41 assists. Daarmee is hij zowel topscoorder als assistkoning van dit seizoen.

Scoren was voor de trappers over het algemeen geen probleem het afgelopen jaar: gemiddeld 4,5 keer per wedstrijd om precies te zijn. De grootste overwinning haalde de Tilburgers tegen EG Diez-Limburg. De Trappers scoorden voor eigen publiek maar liefst veertien keer en kreeg er ook nog eens drie tegen. Een goede avond voor zowel de Trappers als het publiek.

Angstgegner  
De grootste nederlaag van het afgelopen seizoen werd geleden tegen de Hannover Scorpions. In eigen huis gingen de trappers met 4-9 onderuit. De Scorpions waren sowieso een lastige tegenstander, want alle vier de competitiewedstrijden tegen de mannen uit Hannover gingen verloren.

Al met al werd het toch een beetje een teleurstellend seizoen voor de mannen uit Tilburg. Voor het tweede jaar op rij eindigde het avontuur in de kwartfinale.

LEES OOK:
Alles of niets in laatste thuiswedstrijd voor Tilburg Trappers
Nieuwe trainer Doug Mason ‘komt thuis’ bij Tilburg Trappers

Pieter Soethout