Alles of niets in laatste thuiswedstrijd voor Tilburg Trappers

Foto: Tilburg Trappers

Om door te dringen tot de halve finale van de play-offs hebben de mannen van de Trappers een klein wonder nodig. De eerste stap daarin is al gezet, want in Rosenheim werd een 3-1 achterstand omgebogen tot een 3-4 overwinning. Dinsdagavond staat de laatste thuiswedstrijd van de serie op het programma. “We gaan er alles aan doen om die vijfde wedstrijd te halen.”

Met dat gevoel gaat Diego Hofland de wedstrijd in. De mannen uit Tilburg hebben, volgens de aanvaller, vleugels gekregen na de afgelopen wedstrijd. Na 3-1 achter te hebben gestaan, werd de wedstrijd in de derde periode omgebogen tot een 3-4 overwinning. “Dat is natuurlijk een heel lekker gevoel”, stelt Hofland. “Tuurlijk stonden we achter, maar je weet dat het in het ijshockey heel snel kan gaan.”

Geloof
Ondanks de achterstand hadden de Trappers wel het gevoel dat ze de mannen van Starbulls Rosenheim konden hebben. “Vooral in de laatste rust voor de derde periode voelden we dat het kon. We hebben er tot de laatste seconde in geloofd. In de kleedkamer wisten we al dat we niet met een verliespartij naar huis zouden gaan. Daarna hebben we alles gegeven en dan voelt het geweldig om voor zo’n groot publiek te winnen.”

Na de overwinning staat de ploeg uit Tilburg nog wel achter in de serie. Het voordeel is dat de eerstvolgende wedstrijd thuis is. “We weten dat we thuis sterk zijn en dat alles dan mogelijk is. We hebben natuurlijk ook een kleine mentale klap uitgedeeld. Ze dachten dat het al voorbij was en dat ze met een 3-0 sweep gingen winnen. Een vijfde wedstrijd zullen ze niet willen, want we hebben laten zien daar te kunnen winnen.”

Volgens Hofland is ijshockey, naast ontzettend fysiek, ook een mentaal spelletje. “Je moet de wil om te winnen altijd vast weten te houden. Zodra je denkt: dit wordt lastig, gaat het mis. We weten dat we niet slechter zijn, want we krijgen net zoveel kansen. Soms heb je dan net de pech dat hij er niet in vliegt. We wisten in Rosenheim dat we konden winnen en dat gaan we vanavond ook doen.”

Der Siebte Mann
Om hun doel te bereiken kunnen de Trappers de steun van het publiek goed gebruiken. “Ze moeten het stadion laten bibberen vanaf de eerste seconde. Juichen en schreeuwen om ons naar voren te pushen. Zoals ze in Duitsland zeggen: Der Siebte Mann ofwel de zevende man. Met dat steuntje in de rug kunnen we net een beetje extra geven.”

Pieter Soethout