Anne-Miep Vlasveld (PvdD) en Nicky van Wanrooij (GroenLinks) te gast bij tweede aflevering ‘Even over Tilburg’

In de tweede aflevering van Even over Tilburg schuiven politici Anne-Miep Vlasveld van de Partij voor de Dieren (PvdD) en Nicky van Wanrooij (GroenLinks) aan tafel bij presentatrice Anna-Lin Asselbergs. In deze uitzending gaat het over begraven worden in de natuur en het effect van statiegeldflesjes op onder andere zwerfafval.

Begraven worden in de natuur wordt steeds populairder. In de reportage gaan studenten FJ onder andere langs bij een begrafenisondernemer en een gezin dat ervoor gekozen heeft om een familielid in de natuur te laten begraven. Anne-Miep Vlasveld van de Partij voor de Dieren stelt in de uitzending dat er wel kanttekeningen geplaatst moeten worden bij deze manier van begraven.

Statiegeld op blikjes
In de tweede aflevering gaat het ook over statiegeld op blikjes. Een halfjaar geleden werd dit ingevoerd zodat mensen meer zouden recyclen en bovendien moest het zwerfafval tegengaan doordat het kon worden ingeleverd bij de supermarkt. Toch zagen ze in veel steden juist een toename van zwerfafval. In de aflevering legt Nicky van Wanrooij van GroenLinks uit hoe dat komt en wat Tilburg daartegen gaat doen.

De hele aflevering kun je hier zien en verschijnt vrijdagavond om 19:00 op TV bij Omroep Tilburg.

Het nieuwe programma ‘Even over Tilburg’ is vanaf vanavond 19.00 uur te zien op het kanaal van Omroep Tilburg. Het programma is het product van een unieke samenwerking met Omroep Tilburg en studenten aan de Fontys Journalistiek (FJ).

LEES OOK:
PvdD Tilburg wil onderzoek naar impact van natuurgraven op milieu
Binnenkort kun je je statiegeldflesje in een speciale ring doneren
Kijk hier de eerste aflevering van ‘Even over Tilburg’

Edita Saakian