Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Kijk hier de eerste aflevering van ‘Even over Tilburg’

Het nieuwe programma ‘Even over Tilburg’ is vanaf vanavond 19.00 uur te zien op het kanaal van Omroep Tilburg. Het programma is het product van een unieke samenwerking met Omroep Tilburg en studenten aan de Fontys Journalistiek (FJ).

Het programma duurt ongeveer 15 minuten. Onder leiding van presentator Stijn de Wit, student aan de FJ, wordt de kijker meegenomen in de actualiteit. Elke aflevering wordt opgenomen in de nieuwe studio van de FJ, in het gebouw Mindlabs. Deze aflevering gaat over Gossip Girl-accounts en deelauto’s. In de studio zijn Sofia Schampers van D66 en Iris Hollemans van de GGD te gast.

Unieke samenwerking
Studenten journalistiek produceren gezamenlijk twee reportages voor in het programma, iets wat voor veel van hen nieuw is. Omroep Tilburg bewaakt de kwaliteit door begeleiding, ondersteuning en feedback.

Het is een unieke samenwerking voor zowel Omroep Tilburg als de FJ, weet ook docent Roy Mevissen: “We willen kwalitatief, modern en uitdagend onderwijs. Daar kunnen we de praktijk en het werkveld dus heel goed bij gebruiken. Dat proberen we voor elkaar te krijgen door mediabedrijven zoals Omroep Tilburg letterlijk toegang te geven tot onze werkvloer met opdrachten.”

Perfecte mix
Daardoor ontstaat volgens Mevissen een ‘authentieke leeromgeving’: “Geen schoolse opdrachten voor een docent, maar levensechte producties maken die daadwerkelijk gepubliceerd of uitgezonden worden. Daarmee leg je de lat meteen hoog voor de student en ligt er een enorme uitdaging. Een perfecte mix, als je het mij vraagt.”

Omroep Tilburg en de FJ zijn ‘Partner in Education’. Dat houdt in dat beide partijen in elkaar zullen investeren. “Via stages, via expertbegeleiding vanuit de omroep en via dit soort werkveldopdrachten.”

De eerste aflevering is hieronder te zien en vanavond om 19.00 uur op de zender van Omroep Tilburg. “We zijn heel trots op deze eerste uitzending. De studenten hebben er echt iets moois van gemaakt. De begeleiding vanuit de omroep was ronduit fantastisch. Dus dit smaakt zeker naar meer.”

Edita Saakian