Peter Maes zet zijn mannen op scherp voor wedstrijd tegen Jong PSV

Peter Maes kijkt rustig toe tijdens een positiespel op de training (foto: Omroep Tilburg)

Willem II neemt het vrijdagavond op tegen de beloftenploeg van PSV. De Tricolores willen de winstreeks vasthouden en Maes zet zijn mannen dan ook op scherp tijdens de training. Waarschijnlijk treedt Jong PSV aan in een andere ploeg dan vorige week. Een aantal spelers is terug van de wedstrijd in de Youth League, iets wat op veel kritiek kan rekenen van de supporters van Willem II.

Peter Maes kan vrijdagavond geen beroep doen op Jesse Bosch. Hij is geschorst en moet op de tribune toekijken. Wie dat ook doet, is Khaled Razak. De talentvolle aanvaller sluit officieel aan bij het eerste elftal, maar wordt wel rustig gebracht.

Het zou in de ogen van de trainer nog te vroeg zijn: “Razak is een talentvolle speler en laat het voetbal er gemakkelijk uitzien. Echter moet hij nog in het ritme van het betaald voetbal komen en laten we hem daar eerst aan wennen middels trainingsvormen. Met de juiste mindset, kan hij zeker mooie stappen maken.”

Wie wel aan de aftrap verschijnt, is Amine Lachkar. Waar de jongeling gaat spelen, is nog niet bekend. Tegen Roda JC viel hij gretig in. Logischerwijs moet hij nog de nodige stappen maken, maar ik zie potentie in hem”, laat Peter Maes weten.

Jong PSV
De Belgische oefenmeester ging maandagavond naar de Lichtstadderby. Toch is het lastig om een oordeel te vellen. “Met die jong-ploegen weet je nooit van tevoren wat voor team je aantreft. Wij moeten ervoor zorgen dat we met dezelfde instelling het veld ingaan als in Kerkrade, hoe moeilijk dat ook is. Na vijf overwinningen op rij ligt gemakzucht op de loer, maar wij mogen nu niet verslappen en moeten ervoor zorgen dat we ook tegen deze ploegen het maximale resultaat halen.”

Het zou zomaar kunnen dan Jong PSV de basisopstelling op acht á negen plekken wijzigt. Hoe de ploeg uit Eindhoven precies gaat spelen, wordt later bekendgemaakt. Willem II – Jong PSV start om 20:00 in het Koning Willem II stadion. Het is de eerste wedstrijd in een reeks van drie tegen Jong-ploegen. Hierna volgen Ajax en FC Utrecht.

Maak hieronder kennis met de twee jeugdspelers die officieel bij het eerste elftal van Willem II aansluiten.

Pieter Soethout