Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Geen treinen van en naar Tilburg tijdens meivakantie door werkzaamheden

(Foto: Collin Beijk).

Door werkzaamheden op het station rijden van 28 april tot 13 mei geen treinen van, naar en via Tilburg. ProRail heeft de meivakantie nodig om een aantal klussen af te ronden. Dat bevestigt een woordvoerder van ProRail.

Een van de grote projecten is het afwerken van het vierde perron en het aanpassen van de trappen op het station. De treden zijn smaller dan gewenst en daardoor is de trap te steil. Tijdens de werkzaamheden krijgt perron 1 ook meteen een nieuwe coating. Hierdoor kunnen er geen treinen van en naar Tilburg rijden.

Verbeteringen

Niet alleen op het station zelf, maar ook op het traject tussen Tilburg en Breda gaan ze flink aan de slag. De treinsporen en bovenleiding portalen zijn aan vervanging toe. Volgens een woordvoerder is dit nodig om het spoorwegnet efficiënter en betrouwbaarder te maken.

Vervoerder NS liet weten dat aan het plan voor die periode nog gewerkt wordt. Of er snelbussen worden ingezet wordt duidelijk rond maart/april.

Reizigers kunnen naar verwachting in 2026 gebruik maken van het vierde perron op station Tilburg. Het nieuwe perron moet ervoor zorgen dat er meer treinen kunnen stoppen op het station. 

De werkzaamheden zijn tevens een voorbereiding op een grote verbouwing van het ‘sorteercentrum’ van goederentreinen in Kijfhoek, die gepland staat voor 2026. ProRail zegt dat deze onderbreking belangrijk is voor de toekomstige verbeteringen aan het spoorwegsysteem.

LEES OOK:
Nieuw perron station Tilburg pas in 2026 in gebruik
Station Tilburg heeft vanaf zomer 2023 een vierde perron

Edita Saakian