Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tijdens carnaval wordt in Tilburg vaker ingebroken dan normaal

Foto: Pixabay

Tijdens carnaval wordt – in verhouding met de weken ervoor – vaker ingebroken. Het zou in Tilburg gaan om een stijging van zo’n vijftig procent. Dat blijkt uit cijfers van Interpolis.

Tijdens feestdagen wordt er sowieso vaker ingebroken. “Dat zie je in heel het land”, vertelt een woordvoerster van Interpolis. “Dat kan zijn tijdens kerst of oud en nieuw, maar in het zuiden van het land wordt er ook tijdens carnaval vaker ingebroken.”

Vaker van huis

Tilburgers doen er dus verstandig aan hun deuren goed op slot te doen en ramen goed te sluiten. Inbrekers maken gebruik van de situatie. “Mensen zijn met carnaval vaker van huis en als ze dan weer naar huis gaan hebben ze een drankje gedronken en letten ze minder goed op. Helemaal wanneer ze nog in feeststemming zijn.”

In Tilburg werd er de afgelopen vier jaar tijdens iedere carnavalsdag één keer ingebroken. In totaal gaat het om 21 keer. Dat is een stuk meer dan het gemiddelde van de dagen voorafgaand aan het Brabantse feest. Dan wordt er vijftig procent minder vaak ingebroken.

Voorkomen

Om de kans dat er tijdens carnaval ingebroken wordt te verkleinen, kun je een aantal maatregelen nemen. Zo is het verstandig wat licht te laten branden, zowel binnen als buiten. Daarnaast is het misschien voor de hand liggend, maar het is ook belangrijk om ramen en deuren goed te sluiten en op slot te doen. Ook kun je vragen of mensen in de buurt die niet gaan carnavallen een oogje in het zeil willen houden.

LEES OOK:
Dit is er te doen tijdens carnaval in Kruikenstad

Pieter Soethout