Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Station Tilburg heeft vanaf zomer 2023 een vierde perron

Tilburg is onlangs begonnen met een aantal flinke werkzaamheden aan het centraal station. Het grootste onderdeel van de werkzaamheden is de aanleg van het vierde perron aan de kant van het Burgemeester Stekelenburgplein.

ProRail startte eind september met de werkzaamheden om het station Tilburg voor een groeiend aantal reizigers bereikbaar te houden. De grootste verandering is de bouw van een vierde perron. Dura Vermeer, het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert, verwacht dit in de zomer van 2023 af te maken.

In juli en augustus kunnen reizigers op sommige momenten overlast verwachten, maar wanneer dit precies zal zijn, is nog niet bekend. Er rijden dan in ieder geval minder of soms zelfs geen treinen.

Weinig overlast
Bij de aanleg van het nieuwe perron en de doorgang onder de perrons is al rekening gehouden. Daarom geeft de gemeente aan dat er niet veel overlast verwacht wordt. In totaal zal er ruim een jaar aan het spoor gewerkt worden, want ook perron 1 wordt opgeknapt.

Ook op station Tilburg Universiteit wordt het een en ander aangepast. De perrons worden ruimer en er komen nieuwe plekken om te zitten. Daarnaast zijn er werkzaamheden aan de bovenleidingen, seinen en wissels. Ook tussen beide stations zal er onderhoud plaatsvinden aan het spoor.

Flink opgeknapt
Tilburg is al langere tijd bezig met het vernieuwen van het station. In 2015 werd het dak opgeknapt en kreeg het station een nieuwe doorgang. De afgelopen jaren zijn er aan beide kanten van het station nieuwe fietsenstallingen gebouwd, waar reizigers hun fiets met hun OV-chipkaart kunnen stallen.

Pieter Soethout