Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

2023 in: genieten van Erwin Java’s Travel Party en The Cinelli Brothers

Pop-uppodium Heyhoef-Backstage presenteert begin 2023 maar liefst twee acts: The Cinelli Brothers (foto) en Erwin Java’s Travel Party.
The Cinelli Brothers

Heyhoef-Backstage gaat het nieuwe jaar flitsend in. Het pop-uppodium presenteert je namelijk zaterdag 14 januari zowaar twee acts op één bomvolle muziekavond.

Heyhoef-Backstage gaat deze avond stevig uitpakken met zowel Erwin Java’s Travel Party als met de winnaars van de UK Blues Challenge 2022 in Engeland: The Cinelli Brothers.

Erwin Java’s Travel Party featuring Sean Webster

Gitarist Erwin Java heeft een staat van dienst die zonder meer indrukwekkend genoemd kan worden. Zo maakte hij deel uit van White Honey, Herman Broods Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & The Blizzards. Inmiddels timmert hij al enige tijd aan de weg met zijn Travel Party… Vanavond samen met gitarist en zanger Sean Webster als speciale gast naast hem op het podium.

Na het overlijden van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 medeoprichter van de band King Of The World. Daarna bracht hij in 2017 zijn eerste soloalbum uit: Keepin It Real.

Gitaristen Erwin Java en Sean Webster helemaal in hun element

The Cinelli Brothers (VK)

Nog voordat de mannen van The Cinelli Brothers eind januari af gaan reizen naar Memphis (VS) voor deelname aan de International Blues Challenge staan ze dus deze zaterdagavond samen met Erwin Java’s Travel Party op het programma in Tilburg-Reeshof.

Het project The Cinelli Brothers is ontstaan uit een gezamenlijke passie. De broers Marco en Alessandro delen namelijk een passie voor Chicago en Texas blues, vooral uit de jaren zestig en zeventig. Denk aan namen als Otis Redding, Billie Holiday en Muddy Waters. Dan weet je precies wat je mag verwachten van The Cinelli Brothers.

Drummer Alessandro en gitarist Marco staan wel bekend als een vrij explosief duo. Ze worden op het podium vergezeld door Tom Julian-Jones en Stephen Giry. Stephen speelt bas en gitaar en zingt. Tom speelt harmonica en gitaar en zingt ook.

Het debuutalbum van de band Babe Please Set Your Alarm (2018) werd volledig live en analoog opgenomen in een bekende Londense studio. In 2021 volgde de release van hun tweede album Villa Jukejoint.

The Cinelli Brothers – Married Woman

Lees ook:
The Legend Plus geeft boeiend kijkje in roerige leven van oude held
Sean Webster schittert in de Acoustic version bij Heyhoef-Coolvibes

Kees-Luc Simons