In twee dagen meerdere auto’s in brand gestoken in Tilburg-Noord

De Audi A8 die in brand vloog op een parkeerplaats (foto: SQ Vision / Jack Brekelmans)

In twee dagen tijd zijn er in Tilburg-Noord drie auto’s in brand gevlogen. In twee van de gevallen gaat het sowieso om brandstichting. Bij de derde zondagavond sluit de politie het in ieder geval niet uit.

In de nacht van zondag op maandag vatte de Audi A8 vlam, terwijl hij geparkeerd stond bij een flatgebouw aan de Bachlaan. De brandweer was snel ter plaatse en kreeg het vuur onder controle. Ze kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. De politie sluit niet uit dat het gaat om brandstichting.

Vuurwerk in auto gegooid
Een dag eerder, vlak na de jaarwisseling, was het ook al raak op een parkeerplaats bij een flat aan de Mozartlaan. Beide parkeerplaatsen liggen nog geen kilometer uit elkaar. Aan de Mozartlaan zagen buurtbewoners twee mannen een autoruit kapot gooien, waarna ze vuurwerk naar binnen gooiden. De explosie hiervan leidde tot een brand, die oversloeg op een andere auto. Beide auto’s zijn volledig uitgebrand.

Alle eigenaren van de auto’s hebben aangifte gedaan bij de politie. Hun auto’s zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Pieter Soethout