Willem II heeft sterkhouders terug tegen ploeg in vorm MVV

Peter Maes tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag (foto: Geert van Erven)

Willem II neemt het zaterdagavond op tegen MVV. In Maastricht kan Peter Maes weer beschikken over sterkhouders Meerveld en Verreth. Met het naderende einde van de competitie zit de druk er flink op.

Hoewel Meerveld en Verreth naar alle waarschijnlijkheid weer gewoon meedoen, geldt dat niet voor St. Jago. De rechtsback van Willem II heeft nog te veel last van zijn voetblessure en moet de wedstrijd tegen MVV aan zich voorbij laten gaan. In zijn plaats speelt routinier Freek Heerkens.

Ploeg in vorm

Maes treft met MVV een ploeg in vorm. De laatste vier wedstrijden werden allemaal gewonnen door de Sterrendragers. Daarvoor werd een lastig programma afgewerkt, waar punten werden gemorst tegen Willem II-concurrenten Roda JC en FC Groningen.

Van onderschatting is dus zeker geen sprake, want MVV is een goede ploeg. “Ze hebben een hele goede organisatie en spelen een 4-4-2. Daarbij laten ze heel weinig ruimte tussen de linies, waardoor het lastig wordt om de ruimte te vinden. In de omschakeling zijn ze ook nog eens heel snel. Dus makkelijk wordt het zeker niet.” MVV speelt nog voor de laatste periodetitel en zal daarom ook alles op alles zetten om punten te snoepen tegen de koploper.

Stap richting promotie

Maar ook de mannen van Willem II weten wat er op het spel staat. Dat hoeft de Belgische oefenmeester ze niet te vertellen. “We zijn in een periode aangekomen waarin het een kwestie is van moeten”, stelt Maes. Helemaal nu we inmiddels weten dat concurrent Roda JC twee belangrijk punten heeft verspeeld tegen De Graafschap.

Willem II en MVV trappen zaterdagavond om 18:45 af in de Geusselt.

LEES OOK:
Willem II knokt zich terug en wint met 4-1 van Jong AZ

Pieter Soethout