Trappers volbracht in overtime wat het te doen stond: ‘Wake-up call voor veel jongens’

Het was een pijnlijk verlies voor Trappers, afgelopen zaterdag in het eerste duel tegen Blue Devils Weiden. De score van 6-1 bleef het team niet in de koude kleren zitten: in eigen huis móést het beter. Het werd nog heel spannend. De stand bleef in de hele derde periode gelijk. Het verlossende woord kwam in overtime uit Tilburgse hoek.

Het doel voor Tilburg Trappers was duidelijk: rechttrekken wat er afgelopen zaterdag in Zuid-Duitsland misging. “We hadden het in de uitwedstrijd heel lastig”, vertelt teamcaptain Max Hermens. “We speelden helemaal niet ons spel. Weiden kon veel meer snelheid opbouwen dan wij. Misschien hebben we ons tactisch gezien een beetje terug laten roepen.”

De confettikanonnen stonden al klaar rondom de ijsbaan voor wanneer Tilburg Trappers het eerste doelpunt van de avond zou maken. Dat moment liet nog even op zich wachten tot de tweede periode, maar wat een ontlading in IJssportcentrum Stappegoor, nadat Delaney Hessels de 1-0 maakte. Vlak voor het einde van die periode scoorde ook de Duitsers: het stond 1-1.

Overtime

In de derde periode liet vooral goalie Cedric Andree scherp spel zien. “Ik doe gewoon wat ik kan, maar als team waren we verdedigend sterker dan de vorige keer”, vertelt de Canadees. Echter bleef de tussenstand gelijk en draaide de wedstrijd uit op overtime.

Trappers kreeg in de extra tijd namelijk de uitgelezen mogelijkheid om de winnende te maken. De Tilburgers kregen een 5-op-3 powerplay, maar Blue Devils Weiden bleef er met het hoofd bij. Pas in de 72e minuut kwam daar het verlossende woord van Reno de Hondt: na een assist van Mikko Virtanen schoof hij de puck achter de Weiden-goalie. Tilburg Trappers won met een 2-1 overwinning in eigen huis.

Druk uitoefenen

Beide teams hebben nu een wedstrijd gewonnen in de halve finale van de play-offs. “We wisten wel dat we vandaag van goeden huize moesten komen”, reflecteert Hermens terug op de wedstrijd. “Als je het over zestig minuten trekt, denk ik dat we echt wel goede dingen hebben laten zien. We waren zeker niet de mindere.”

Volgens hem heeft de ploeg druk kunnen uitoefenen op de Zuid-Duitsers: “We hebben ze nu ook voor het eerst moe zien worden, dat was echt een goede wake-up call voor veel jongens. We kunnen met dit team mee en daar mogen we zeker trots op zijn, zeker als je ziet hoeveel geld ze uitgeven.”

Hersenschudding protocol

Tilburg Trappers moest het doen met nog een speler minder, naast Danny Stempher was ook forward Ties van Soest afwezig. “Hij moet een hersenschudding protocol volgen”, laat coach Doug Mason weten.

In de uitwedstrijd maakte Van Soest eerst een flinke klap tegen de boarding en kwam vervolgens hard met zijn hoofd op het ijs terecht. “Na elke kleine inspanning krijgt hij hoofdpijn. Herstellen gaat nog even duren, dus ik zie Ties dit seizoen niet meer terugkomen.”

Nieuw spel

Volgens Kilian van Gorp was de 2-1 een overwinning die het team echt binnen moest halen. “Hoe er is gewonnen, maakt ook helemaal niet uit”, zegt de defenceman. “In overtime kan het spel heel simpel twee kanten op en wij hebben die winst gepakt.”

Te veel op de zaken vooruit lopen doet hij in ieder geval niet: “Het is leuk dat we vandaag gewonnen hebben maar uiteindelijk koop je daar helemaal niks voor. Pas na vier keer mag je groot feest vieren. Voor nu moeten we gewoon door. Dinsdag zitten we weer in de bus en woensdag beginnen we aan een nieuw duel.”

Tilburg Trappers speelt op woensdag duel 3 in een uitwedstrijd tegen Blue Devils Weiden om 20.00 uur.

LEES OOK:
Tilburg Trappers met de neus op feiten gedrukt: 6-1 verlies tegen Blue Devils Weiden

Angela Weisz