Tilburg Trappers met de neus op feiten gedrukt: 6-1 verlies tegen Blue Devils Weiden

Hoewel Blue Devils Weiden de hele wedstrijd beter was, hield Tilburg Trappers de stand lang op 1-1. In de derde periode liep de score dan toch nog enorm op. De Tilburgers kregen nog vijf goals om de oren.

Eigenlijk was Blue Devils de hele wedstrijd beter. In de eerste periode wist de kampioen van de Oberliga Sud één keer te scoren, maar werden paal en lat ook drie keer geraakt. De spelers van Doug Mason konden opgelucht ademhalen toen de eerste periode eindigde met een stand van 1-0.

Sterker

In de tweede periode kwam Tilburg Trappers sterker voor de dag, maar het team uit Weiden was nog altijd beter. Tijdens een powerplay hielden de Tilburgers goed stand en wisten ze zelfs te scoren. Vanaf de blauwe lijn schoot Jordy Verkiel hard binnen. Lekker voor hem, want het eerste doelpunt van Weiden kwam door een foutje van hem. Beide ploegen kregen nog wel wat kansen, maar het bleef 1-1.

Vijf tegengoals

Dan, de derde periode. Nog één keer alles uit de kast om de serie goed te beginnen. Helaas voor de Trappers is dat precies hoe B`lue Devils er ook over dacht. De ploeg uit Tilburg kreeg maar liefst vijf doelpunten om de oren, waardoor de wedstrijd in 6-1 eindigde. Een terechte winnaar na zestig minuten, al liep de stand wel erg hoog op.

De topfavoriet voor de serie deed in de eerste wedstrijd wat ze moest doen. De Blue Devils Weiden komt maandag 1 april naar Tilburg voor de tweede wedstrijd in de serie. Dan kan Tilburg Trappers rechtzetten wat er zaterdagavond mis ging.

LEES OOK:
Supporters Trappers reizen 700 kilometer voor hun helden

Pieter Soethout