Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburg Trappers winnen ruim voor ogen van publiek

Foto:

Op zondag 5 september mochten de Tilburg Trappers eindelijk weer met publiek spelen. Mede hierdoor werd het een bijzondere avond. De Trappers wonnen namelijk met 5-1 van Löwen Frankfurt, een team uit Duitsland dat een niveau hoger speelt dan de Tilburgse club.

Op de open dag van de Tilburgse ijshockeyclub spelen de Tilburg Trappers tegen de Duitse ploeg, met een oude bekende op de bank. Bo Subr, oud-coach van de Tilburgers, is sinds dit jaar namelijk coach van de club uit Frankürt. Dave Livingston is de nieuwe coach van de Tilburgers, waardoor de fans een prachtig affiche te wachten stond.

De 1600 fans gaven de spelers na anderhalf jaar weer een geweldig gevoel. ‘Om het licht uit te drukken: heerlijk’, aldus Reno de Hondt, aanvaller voor de Tilburg Trappers. ‘Na anderhalf jaar in een leeg stadion te hebben gespeeld, was het voor ons, maar ook voor de fans, echt genieten.’

Ruime overwinning

Uiteindelijk gingen de Trappers er tegen de verwachting in met de winst vandoor. Niet door wat geluk of een slechte dag van de tegenstander. De Trappers waren in vorm en walsten over hun tegenstander heen. Het werd maar liefst 5-1 voor de Tilburgers, waarvan Max Hermens er drie maakte.

‘We hadden een duidelijk game plan’, vertelt de Hondt. ‘Het was de bedoeling dat we fel op hun verdedigers zouden zitten en dat we opstappen naar de aanvallers. Doordat we dit zo goed hebben uitgevoerd, hebben we gewonnen.’ Ook het feit dat de oud-coach van de Trappers, Bo Subr, op de bank van de tegenstander zat, heeft meegeholpen. ‘Zes jaar lang hebben we met Bo gewerkt en dan wil je toch wel even laten zien dat het misschien wel een foutje is geweest dat hij weg is gegaan.’

Een felle pot

Ondanks dat het een oefenwedstrijd was, was het een felle pot. Veel spelers moesten na wat kleinere overtredingen kort plaatsnemen op de bank, maar af en toe ging het er erg hard aan toe. In de 52e minuut ontstond er een vechtpartij tussen Ninho Hessels van de Trappers en een speler van Löwen, waarna ze allebei vroegtijdig mochten gaan douchen. Nadat er zelfs wat bloed van het ijs geschraapt was, kon de wedstrijd verder. Uiteindelijk maakt Delaney Hessels de vijfde en laatste goal voor de Trappers.

De eerstvolgende wedstrijd van de Tilburg Trappers is op vrijdag 10 september tegen Krefelder EV 1981.

Pieter Soethout