Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburg Ten Miles opnieuw afgelast door coronaregels

Hardlopers kunnen dit jaar meedoen aan de ‘Tilburg Ten Miles Challenge’. In hun eigen tijd en op hun eigen tempo kunnen de deelnemers de afstanden afleggen die ze normaal tijdens het evenement zouden lopen.
Tilburg Ten Miles in 2019 | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Tilburg Ten Miles gaat dit jaar niet door. Het hardloopevenement zou op 25 en 26 september worden gehouden. Volgens de organisatie is er nog te veel onzekerheid rondom de coronamaatregelen om het evenement met duizenden lopers en vele toeschouwers door te laten gaan.

Het is al de tweede keer dat de Tilburg Ten Miles niet kan worden gehouden vanwege de coronamaatregelen. De startbewijzen van dit jaar blijven geldig voor de editie van volgend jaar.

Na de laatste persconferentie van premier Rutte was de organisatie nog positief over het doorgaan van het hardloopevenement. Vooral het loslaten van de anderhalvemeterregel op 20 september leek het evenement mogelijk te maken.

Volgens directeur Henk van Doremalen is een hardloopevenement van deze omvang nog niet haalbaar: “De huidige situatie brengt zoveel onzekerheden met zich mee, dat we nu een besluit hebben moeten nemen. We konden niet langer wachten op duidelijkheid over beperkende maatregelen die na 20 september gelden. Het is een waar volksfeest geworden, waar het handhaven van de anderhalvemetermaatregelen niet realistisch is.”

Behalve de Ten Miles (16,1 kilometer) kunnen deelnemers ook andere afstanden lopen, zoals de 10 kilometer en de 1 mijl.

Singelloop al afgelast

Eerder werd al bekend dat de Singelloop in Breda dit jaar niet doorgaat. Volgens de organisatie was de kans op een normale Singelloop vrijwel nihil. Het evenement zou worden gehouden op zondag 3 oktober.

Omroep Brabant