Tilburg Trappers met de rug tegen de muur na verlies in eigen huis: ‘Het is nog niet klaar’

De ijshockeyers van Tilburg Trappers stonden vrijdagavond op het ijs voor alweer het vierde duel tegen Blue Devils Weiden. Met ruim 2800 toeschouwers op de tribune was de sfeer geladen, maar het werd een teleurstellende avond voor de thuisploeg.

Het leek alsof Tilburg Trappers vastbesloten was om na het verlies eerder deze week, het tij te keren in de best-of-7 serie. In de eerste periode leek het erop dat ze op koers waren, met een prachtig doelpunt van Reno de Hondt, maar het was slechts een schrale troost gezien de vele gemiste kansen. De avond eindigde in een nederlaag van 2-5.

Volgens aanvoerder Max Hermens, heeft het team het meest laten liggen in het middenstuk. “Het was echt zonde. Ik denk dat we een redelijk gelijkwaardige eerste periode hebben gespeeld en ook een goede derde periode. Alleen de tweede was erg slordig, gewoon niet goed. Tegen een team met deze kwaliteiten wordt je daar al snel voor afgestraft.”

Alles of niets

In de tweede periode begon Blue Devils Weiden aan een comeback, waarbij het Duitse team binnen vier minuten de achterstand omzette in een voorsprong. “We waren heel positief na de eerste periode, misschien iets te”, laat Hermens weten.

Voor nu ligt het focuspunt op de uitwedstrijd van zondag, met in het achterhoofd dat dit wel eens de laatste zou kunnen zijn. “We leggen ons er niet bij neer. Iedere wedstrijd wordt nu alles of niets. We weten nu dat één verlies eruit is, dus juist in de uitwedstrijd gaan we vol gas geven. De hoop is er nog steeds.”

Petje af voor Timmer

Voor de nummer 36 van het team, Marvin Timmer, was het zijn derde wedstrijd deze play-offs. “Het bevalt me goed om te spelen. Helaas zijn er een aantal belangrijke spelers van ons geblesseerd geraakt en die missen we gewoon.”

Blue Devils Weiden is het enige team waar Timmer tot nu toe tegen heeft gespeeld. “Het tempo is wel een stukje hoger. Ik denk zelf dat ik me er goed voor heb kunnen aanpassen. En uiteindelijk toch nog op hun niveau mee kan spelen.”

Coach Doug Mason liet na het spel van maandagavond al weten tevreden te zijn over de speler. “Hij doet gewoon mee en hij werkt hard. Een tijd niet spelen en op ijs gaan in zo’n belangrijk deel van het seizoen, op de manier zoals hij het doet, petje af voor hem.”

Drie missende spelers

Bij Mason klinkt er ook trots in het Trappers-kamp, ondanks de teleurstelling van het verlies. “Ik vind dat onze jongens het fantastisch hebben gedaan. Ze hebben met hun hart gespeeld. Daar mogen we heel trots op zijn.”

“We mogen niet vergeten dat het team [van Weiden] helemaal compleet is. Ze hebben al hun beste spelers en wij missen Van Soest, Stempher en Gracel. En dat zijn drie spelers die op belangrijke momenten een doelpunt kunnen scoren voor ons. Misschien krijg je dan een heel andere wedstrijd”, aldus Mason.

Voor fans van Tilburg Trappers rest nu de vraag of hun team nog een wonder kan verrichten en terug kan komen in de serie. Het zal een zware strijd worden, maar één ding is zeker: Trappers zal blijven vechten tot het bittere einde.

Tilburg Trappers speelt zondagavond om 18.30 uur een uitwedstrijd tegen Blue Devils Weiden.

LEES OOK:
Trappers moet nu écht aan de bak om finaledroom te behalen

Angela Weisz