Tilburger (47) zwaar mishandeld door een groep ruziezoekers

Foto: Politie.

Een 47-jarige man uit Tilburg werd vrijdagavond slachtoffer van een afranselpartij. Hij raakte ernstig gewond nadat een groep van zo’n tien individuen hem aanviel in het centrum van Tilburg.

Een getuige zag rond 21.30 een aantal personen in een kleine grijze auto aankomen op de Heuvelring. Het voertuig wordt dicht bij het bushokje voor de Pathé bioscoop geparkeerd. Al snel kwamen daar meer mensen op af, waardoor er een groep van ongeveer tien tot twaalf personen ontstond. Die waren volgens de getuige duidelijk op zoek naar problemen.

Rond 22.45 uur werd een 47-jarige man uit Tilburg het slachtoffer van deze groep. Hij is ernstig mishandeld en bleef bewusteloos en bloedend achter op de grond.

Na de aanval splitste de groep zich op. Een deel van hen ging richting Poppodium 013, terwijl anderen zich begaven naar het Pieter Vreedeplein. EHBO’ers schoten te hulp om het slachtoffer bij bewustzijn te brengen, maar dit bleek moeilijk. Daarom werd hij snel met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij onder andere in zijn gezicht gehecht moest worden.

De politie is dringend op zoek naar eventuele camerabeelden of getuigen van het incident.

Angela Weisz