Trappers moet nu écht aan de bak om finaledroom te behalen

Het is Trappers niet gelukt om de derde wedstrijd in de halve finale van de play-offs tegen Blue Devils Weiden te winnen: 6-2. De Tilburgse ijshockeyers moeten nu drie van de vier resterende duels winnen, willen ze naar de finale gaan.

Het is de tweede uitwedstrijd die Trappers verliest van Blue Devils Weiden. 6-1 in de eerste wedstrijd en woensdagavond eindigde de pot in 6-2. Het zijn niet de gewenste resultaten. Teamcaptain Max Hermens is zich bewust van de achterstand in de best-of-7 serie.  “We namen het goede gevoel van de overtimezege van tweede paasdag mee in de eerste periode. Alleen gaandeweg de wedstrijd kwamen we steeds moeilijker ons eigen vak uit. Zij gaan all-in. Met hun verdedigers zetten ze vol druk op onze wingers. Dat weten we. In de thuiswedstrijd gingen we daar veel beter mee om dan gisteravond”, aldus Hermens.

Puzzelen

Trainer Doug Mason werd het nodige improvisatietalent gevraagd. Zo ontbraken er deze wedstrijd vier spelers: verdediger Chay Schults en forwards Ties van Soest, Branden Gracel en Danny Stempher. De lijnen moesten daardoor opnieuw samen gesteld worden. Zo verscheen Jay Huisman aan de zijde van Max Hermens en Marvin Timmer op het ijs. Kaid Oliver posteerde naast Jonne de Bonth en Wouter Sars en vormden Mikko Virtanen, Reno de Hondt en Diego Hofland aanvallend een trio. Daarnaast draaide afwisselend een aanvaller mee bij D’Artagnan Joly en Delaney Hessels.

Kortste eind

Het Duitse team wist binnen acht minuten in de eerste periode het eerste doelpunt te maken. En ze pakten door, want in de 15e minuut wist de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen. Hermens probeerde het doelpunt nog af te laten keuren.. “Ik heb nog verzocht om het doelpunt op video terug te kijken, maar zij gebruiken videobewijs enkel om te zien of de puck over de lijn is. Nu staken ze met z’n vieren de koppen bij elkaar. Slechts één was van mening dat het geen geldig doelpunt was waardoor wij aan het kortste eind trokken.”

De captain probeerde de boel nog te redden met een 2-1 doelpunt maar zijn schot was kansloos. ”Normaal gesproken opent een keeper zijn benen in een dergelijke situatie. Hij leek min of meer te bevriezen en verraste me daarmee. Toch moet ik meer doen met zulke kansen”, aldus Hermens.

Neus op feiten gedrukt

De jongens probeerden in de tweede periode hun krachten op het ijs te laten zien. Alleen verliep dat minder dan gepland: binnen een paar minuten werd de 3-0 gemaakt. 25 seconden voor de tweede onderbreking wist het Duitse team er zelfs 4-0 van te maken.

De ijshockeyers bleven geloven in hun kunnen en maakten het ook waar. Iets minder dan een kwartier voor tijd maakte Giovanni Vogelaar een goal. Echter werden de Tilburgers later met hun neus op de feiten gedrukt. De Blue Devils wisten de score naar 6-1 te krijgen. Drie minuten voor tijd kon D’Artagnan Joly met zijn laatste kracht nog de 6-2 maken.

Werklust

Na de wedstrijd werd trainer Doug Mason stevig aan de tand gevoeld tijdens de persconferentie. Ondanks de nederlaag is de coach niet ontevreden. “We speelden veel beter dan in game 1. Op de werklust en energie van mijn ploeg heb ik niets aan te merken. Vrijdag in eigen huis beginnen we weer met 0-0 en zullen we zien hoe het gaat”, aldus Mason.

Ook Hermens blijft erin geloven. “Reden voor paniek is er niet. Als team en coaching staff zijn we overtuigd dat we van hen kunnen winnen. Voorwaarde is wel dat we het gaspedaal volledig intrappen, zodat we hen onze wil opleggen en niet andersom. Natuurlijk is het jammer dat we in deze fase Ties van Soest, Branden Gracel en Danny Stempher missen, maar we moeten het doen met de jongens die we wél tot onze beschikking hebben.”

Vanessa Spaanderman