Supporters Trappers reizen 700 kilometer voor hun helden

Fans gaan uit hun dak bij een wedstrijd van Trappers.

Een busreis van Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic naar Weiden gaat vanwege het lage aantal inschrijvingen niet door. Toch verwacht de voorzitter van de supportersvereniging, John Maes, dat er tussen de vijftig en de honderd man die kant op gaat.

Het is een rit van ruim 700 kilometer. Dat weerhoudt de fans van Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic niet om hun ploeg te kunnen supporten. “Er zijn heel veel fans die die kant op gaan. Die huren met z’n allen een busje. Ze zitten dan met zo’n acht man in een busje en rijden dan om en om”, vertelt Maes.

Zelf blijft de voorzitter hier in Nederland. Het spektakel gaat hij kijken vanuit het IJssportcentrum. “Ik denk dat we daar dan met tweehonderd man zijn. Boven in de lounge worden er schermen geplaatst en je kunt de wedstrijd ook bekijken vanuit het café. Het is gewoon heel gezellig.”

Busreizen

Ondanks dat de geplande busreis niet doorgaat, ziet Maes een grote verandering in de vraag naar deze reizen. “Dit seizoen hebben we best wel wat busreizen georganiseerd. Zo zijn we twee keer naar Essen, Duisburg en Herne geweest. Dat is voor ons doen uniek, want we hebben seizoenen gehad waar we met moeite een bus vol kregen”, stelt Maes.

Supporter in hart en nieren

Maes ging al van kleins af aan mee met zijn vader naar wedstrijden van Trappers. “Ik weet nog goed, op maandagavond, halve finale Europa Cup 1. Dat was tegen een ploeg uit het voormalige Tsjecho-Slowakije. Ik was helemaal verkocht aan het spelletje”, aldus Maes. Inmiddels is hij al een aantal jaar actief in de supportersclub. “Het is gewoon één grote familie. Het is een warm bad en ik vind het altijd super gezellig als ik er ben.”

En of hij Trappers naar de finale ziet gaan? “Je hebt twee ploegen, zoals de coach zou zeggen. Die willen alle twee winnen. Als je puur kijkt naar de ranglijsten, dan is Weiden wel favoriet. Maar ik zou niet weten waarom wij niet van hen zouden kunnen winnen. Als de jongens blijven spelen zoals ze dat de laatste tijd doen, dan hebben wij ook een goede kans”, laat Maes weten.

Supportersvereniging

Tilburg Trappers heeft al meer dan 50 jaar zijn eigen supportersvereniging genaamd Supportersclub Tilburg Trappers (SCTT). Trappers Fanatic is daar in 2010 als tweede supportersvereniging bijgekomen. De beide verenigingen bundelden in september 2014 hun krachten om gezamenlijk verder te gaan als een stichting met de naam Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic.

Zaterdag om 18.30 speelt Tilburg Trappers de eerste ronde van de halve finale tegen Blue Devils Weiden.

LEES OOK:
Tilburg Trappers bereikt halve finale van de Oberliga play-offs: ‘Het werd wel tijd’

Vanessa Spaanderman