Tweede paasdag is het koopjes jagen bij het Willem II stadion

Ter illustratie van Oisterwijkse jaarmarkt
Ter illustratie van jaarmarkt (Bron: Ingrid Wardenaar)

Er is dit jaar weer een vlooienmarkt bij het Koning Willem II stadion. Op tweede paasdag vind je rondom het stadion dus alles wat mensen overbodig vinden in hun eigen huis of garage.

Aan de Goirleseweg in Tilburg zullen honderden particuliere standhouders op deze markt aanwezig zijn. Het is een initiatief in het kader van duurzamer leven. Deze particuliere standhouders hebben al last van de lentekriebels en hebben thuis een grote schoonmaak gehouden. De aanwezigen hebben hun schuurtjes en zolders leeggehaald, en zullen al deze overtollige goederen tegen scherpe prijzen aanbieden op de grote vlooienmarkt bij het Koning Willem II stadion.

Motor met zijspan

Volgens de organisatie willen veel verkopers niets meer mee terug naar huis nemen. Dus alles zal worden aangeboden tegen dumpprijzen. Iedereen kan hiervan profiteren. Robert de Crom is organisator van deze grote markt. “Het gekste wat ik ooit verkocht heb zien worden is een motor met zijspan. Deze kwam uit 1958 en ging voor 1250 euro naar een nieuwe blije eigenaar.”

De entree is drie euro per persoon, maar kinderen tot tien jaar zijn gratis. “We moeten de kosten van zo’n groot evenement natuurlijk gewoon terugverdienen. Denk bijvoorbeeld aan de organisatiekosten.” De vlooienmarkt bij het Koning Willem II stadion is volgens de Crom ook gewoon wat groter dan gemiddeld. Dat is dan ook de reden van de kosten voor de bezoeker.

LEES OOK:
Geen bergen afval meer na MeiMarkt dankzij ’t Gruun Straotje

Tristan Kans