Coffeeshop Caza weer beschoten: ‘Dit moet stoppen’

Coffeeshop Caza (Foto: Gijs Franken/Omroep Tilburg).

Coffeeshop Caza, aan de Gasthuisring in Tilburg, is zaterdagavond beschoten. Dit gebeurde rond kwart voor tien. De politie doet onderzoek, roept getuigen op zich te melden en is op zoek naar camerabeelden.

De politie krijgt zaterdagavond rond kwart voor tien een melding dat er geschoten zou zijn aan de Gasthuisring. Daar snelden toen meerdere politieauto’s naartoe. Eenmaal daar bleek coffeeshop Caza beschoten te zijn. Een van de ramen werd minimaal één keer geraakt. Op het moment van schieten was de zaak gesloten. De politie doet verder onderzoek.

Zoveelste keer

Het is niet de eerste keer dat de zaak aan de Gasthuisring slachtoffer werd van een aanslag. Zo werd coffeeshop Caza beschoten, maar vorige week werd er nog een brandbom gegooid. Eerder waren er meerdere pogingen tot brandstichting en werd er zelfs een handgranaat achtergelaten.

De politie geeft dan ook aan dat het geen toeval meer kan zijn. ‘Dit moet stoppen’, valt te lezen in het bericht dat via X naar buiten is gebracht. Het lukt de recherche tot dusver niet om te achterhalen waar dit vandaan komt. Daarom zoekt de politie getuigen.

LEES OOK:
Weer een mislukte aanslag bij coffeeshop Caza: molotovcocktail ontploft
Vijfde incident bij coffeeshop Caza in een jaar tijd, burgemeester wacht onderzoek af
Coffeeshop Caza weer dicht: ‘Veiligheid in de omgeving hersteld’ 
Coffeeshop moet sluiten nadat er een handgranaat voor de deur werd gevonden

Pieter Soethout