Trappers kruipt door oog van de naald: tweede in Oberliga Nord

De Tilburg Trappers speelde zondagavond in Rostock de laatste wedstrijd in de Oberliga Nord. De ploeg van Doug Mason ging de strijd aan met de Rostock Piranha’s, maar verloren met 7-4.

Ondanks het verlies eindigde de Tilburg Trappers op de tweede plek in de Oberliga Nord. Het team kroop daarbij wel door het oog van de naald. Concurrent Moskitos Essen was namelijk ook akelig dicht bij die tweede plek. Ook de Duitse ploeg speelde zondagavond haar laatste wedstrijd spelen tegen Icefighters Leipzig. Het duel eindigde uiteindelijk in 5-3 voor Icefighters Leipzig. De Trappers behield daardoor één punt voorsprong op Moskitos.

De volle focus ligt nu op de eerste wedstrijd van de play-offs, die op zondag 3 maart thuis plaatsvindt. Tegen wie de Trappers de best-of-five-serie moeten spelen, is nog niet bekend. Uiterlijk vrijdagavond is duidelijk of dat Tölzer Löwen, Lindau Islanders of Höchstadter EV wordt. Zij zijn pre-play-offdeelnemers in de Oberliga Süd.

Groot compliment

Na de wedstrijd overheerste bij teamcaptain Max Hermens een trots gevoel vanwege het veiligstellen van de tweede plaats. “Deze groep verdient een groot compliment. Het hele seizoen gingen we gebukt onder blessureleed, maar toch leggen we beslag op plek twee. Dit geeft eens te meer aan dat het met het karakter in deze selectie wel goed zit.”

Het wordt de achtste keer dat de drievoudig Oberliga Meister meedoet aan de play-offs. Enkel in het seizoen 2019-2020 kwam de Tilburg Trappers niet uit in de play-offs. In verband met de grootschalige uitbraak van het coronavirus besloot de Duitse IJshockeybond (DEB) om alle play-off duels te annuleren en het Oberliga seizoen per direct te beëindigen.

LEES OOK:
Tilburg Trappers staan op nummer 3 in de Oberliga, spelers strijdlustig
IJshockeyfans vieren carnaval bij de Tilburg Trappers
Deze bescherming dragen de spelers van de Tilburg Trappers

Vanessa Spaanderman