Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

IJshockeyfans vieren carnaval bij de Tilburg Trappers

Ruim 2400 ijshockeyfans hadden zich vrijdagavond verzameld voor de wedstrijd van Tilburg Trappers tegen Icefighters Leipzig. Carnaval is momenteel in volle gang en dat was ook te merken in het IJssportcentrum.

Deze wedstrijd van de Tilburg Trappers wordt door de fans gezien als dé start van carnaval. “Wij zijn iedere week hier aanwezig en nu hebben we een speciale outfit aan voor carnaval. We kunnen niet zonder de Trappers dus we moeten erbij zijn en daarna gaan we door”, vertelt een toeschouwer.

Carnavalsgekte

Het team bestaat uit allerlei spelers die niet allemaal uit Brabant komen. Dus voor sommige is de carnavalsgekte wel even een beetje wennen. De teamcaptain Max Hermens komt zelf uit Zoetermeer. “Ik woon hier al zeven jaar en de jongens die hier spelen komen hier al een lange tijd. Die zijn dus al een beetje ingeburgerd. Misschien vinden Brabanders van niet maar wij voelen ons hier hartstikke thuis”, aldus Hermens.

Van coach Doug Mason mogen de spelers in ieder geval wel een feestje vieren. “Ik ben geen babysitter. Het zijn allemaal volwassen mannen. We hebben nu drie vrije dagen want we spelen zondag niet. Ze zullen vast een biertje drinken maar ik hoop dat ze genoeg respect hebben voor het team en niet teveel gaan doen.”

Speler Delaney Hessels gaat het niet uitbundig vieren. “We zullen vast even gaan met wat jongens uit het team maar gewoon rustig aan. Volgende week is er weer een belangrijke wedstrijd”, zo laat Hessels weten.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-5 voor Icefighters Leipzig. De volgende thuiswedstrijd is op 18 februari.

Vanessa Spaanderman