Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburg Trappers staan op nummer 3 in de Oberliga, spelers strijdlustig

Met het verlies van 2-5 vrijdagavond tegen Icefighters Leipzig, zijn de Tilburg Trappers hun tweede plek in de Oberliga kwijt. Toch verliest het team nog geen hoop.

Moskitos Essen hebben nu de tweede plek weten te bemachtigen. Die plek is cruciaal omdat het recht geeft op extra thuisvoordeel in de play-offs. Speler Delaney Hessels gelooft nog wel in de tweede plek voor de Trappers. “Ik denk dat het voor ons heel belangrijk is dat we op nummer twee eindigen. Maar mochten we op nummer drie eindigen is dat ook niet erg. Als team heb ik er wel vertrouwen in dat we iedereen wel aankunnen”, aldus Hessels.

Geluk

De Trappers moeten veel geluk hebben om hun plek terug te winnen. De Moskitos Essen moeten namelijk nog vijf wedstrijden spelen en de Trappers nog vier. Teamcaptain Max Hermens blijft ook positief. “Je kunt je niet laten leiden door een verlies. Je verliest wel vaker in het seizoen. Het is een beetje een smet op de goede reeks die we de laatste tijd hebben neergezet. Het enige wat we moesten doen was alles winnen en hopen dat Essen nog een punt verliest. Het is dan wel zuur dat je vrijdagavond hier thuis verliest”, vertelt Hermens.

Trainer Doug Mason laat de moed ook nog niet in zijn schoenen zakken. “Iedereen heeft een kans in de play-offs en wij ook, dus ik heb er zeker nog vertrouwen in”, laat de coach weten. De focus ligt nu op de volgende wedstrijd tegen de TecArt BlackDragons. “We moeten de komend weekend weer beginnen met het winnen van die wedstrijd. Wie weet verliest Moskitos Essen nog een paar keer. We moeten gewoon zorgen dat we tot het einde van het seizoen blijven winnen. Dat is hetgeen wat we het leukste vinden elke dag en dan zien we van zelf wel waar we eindigen”, zo laat Hermens weten.

De play-off’s beginnen 3 maart.

Vanessa Spaanderman