Deze bescherming dragen de spelers van de Tilburg Trappers

De spelers van de Tilburg Trappers dragen sinds enkele weken verplicht een nekband. Het ging eind oktober namelijk mis in Engeland. Een speler van de Nottingham Panthers kreeg na een val een schaats in zijn nek. Hij overleed later die nacht aan zijn verwondingen.

De Trappers is het eerste team dat de nekband verplicht stelt voor de volwassen spelers. “In de jeugd is hij al verplicht”, vertelt aanvoerder Max Hermens. “Maar wanneer je 18 werd, mocht je zelf beslissen of je hem wilde dragen. Vanaf nu is hij dus ook voor ons verplicht.”

Gemaakt van kevlar
Veel ongemak denkt Max niet te gaan hebben van de nieuwe bescherming. “Het is eigenlijk heel soepel en het zit niet in de weg. Het is alleen een beetje onwennig. Binnen een paar weken voelen we niet eens meer dat hij er zit.” De nekband is gemaakt van zeer sterk materiaal, namelijk kevlar. “Een schaats houdt de nekband sowieso tegen, maar wanneer je wordt geraakt door een puck heb je er niets aan.”

De ijshockeyers van de Trappers spelen met allerlei bescherming. Kijk de video hierboven om te zien wat ze precies aantrekken.

Pieter Soethout