Quinn Ryan toch niet naar Trappers: Phil Marinaccio vervangt de import

Tilburg Trappers heeft de 31-jarige Canadees Phil Marinaccio binnengesleept. De ijshockeyer is de vervanger van Quinn Ryan die vorige week maandag nog werd voorgedragen door de club.

De fans keken raar op toen ze het bericht van de nieuwe importspeler Phil Marinaccio voorbij zagen komen. De Canadees is namelijk de vervanger van Quinn Ryan. De Amerikaan werd vorige week maandag gepresenteerd als de ‘nieuwe eerste import’. Alleen gooit een hersenschudding roet in het eten: Ryan komt toch niet het team versterken.

Technisch manager René de Hondt heeft het vooral te doen met Ryan. “Voor ons is het niet meer dan heel erg vervelend. Voor die jongen is het veel erger. Hij kan niet meer spelen”, vertelt De Hondt. Vorig seizoen liep Ryan een blessure op. Het leek allemaal weer beter te gaan, maar toch veranderde de zaak. “Hij kreeg vorige week plots weer last van zijn hersenschudding. Hij is toen naar een specialist gegaan en die heeft hem geadviseerd om te stoppen. Het is voor beiden zuur”, aldus De Hondt.

Hersenschudding

Opvallend is dat ex-Tilburg Trappers speler Branden Gracel hetzelfde overkwam begin deze maand. Hij moest zijn schaatsen ook al zijn gedwongen aan de wilgen hangen door een hersenschudding. “Het is gewoon heel toevallig allemaal.” Inmiddels heeft de technisch manager een nieuwe speler gevonden voor het team: Phil Marinaccio.

Van universiteit naar professionele ijshockey

De ijshockeyer is afkomstig uit Woodbridge (Ontario), Canada. De forward kreeg zijn voornaamste ijshockeyscholing in de Amerikaanse universiteitscompetitie (NCAA). Zo speelde hij vier seizoenen voor Bemidji State University in Bemidji (Minnesota). In 147 duels kwam Phil tot 58 punten (19 goals en 39 assists) voor de Beavers, zoals de bijnaam van de sportdivisie van de universiteit luidt. In zijn derde jaar won zijn team het reguliere seizoen en werd Marinaccio gekozen in het second All-Star Team.

Na zijn universiteitsperiode maakte Marinaccio de overstap naar het professionele ijshockey. Hij was drie seizoenen actief in de Noorse Elite League met Storhamar en Frisk Asker, evenals een jaar in de Deense Metal Legaen met SønderjyskE (2018-2019). Kansas City Mavericks (East Coast Hockey League) was zijn volgende stop. De afgelopen drie jaar kwam Phil uit voor Chamonix (Frankrijk), Herning (Denemarken) en Västerviks IK in Zweden.

De nieuwe aanwinst is volgens De Hondt een goede aanvulling het team. “We wilden graag een veelzijdige, ervaren aanvaller aan de selectie toevoegen. Met Phil hebben we iemand binnengehaald die zich bewezen heeft in zware Europese competities. Hij is doelgericht, heeft goede handen en kan zowel in het midden als op de left wing uit de voeten. We verwachten dat hij snel van waarde kan zijn voor ons.”


LEES OOK:
Amerikaan Quinn Ryan wordt eerste nieuwe import bij Trappers
Branden Gracel hangt schaatsen gedwongen aan de wilgen door hersenschudding

Vanessa Spaanderman