Nog een nieuwe aanwinst voor Trappers: Mike Dalhuisen versterkt het team

Dubbel feest bij Tilburg Trappers: de 35-jarige Mike Dalhuisen komt ook het team versterken. De Nijmegenaar tekent voor drie seizoenen. Eerder vandaag werd al bekend dat ook Phil Marinaccio een contract heeft getekend bij het Tilburgse ijshockeyteam.

De ervaren speler kijkt uit naar het spelen in Tilburg. “‘Ik zet altijd erg hoog in met de ploegen waarvoor ik speel. Dat gaat hier niet veranderen. Ik vind het belangrijk dat de sfeer goed is en dat we een hecht team smeden. Dan bereik je meer dan je alleen kunt. We moeten de ijshal op z’n kop zetten en de fans een geweldige show en veel overwinningen geven”, zo laat Mike Dalhuisen weten.

Technisch manager René de Hondt is erg blij met de verdediger. “Mike is een ijshockeyer met een grote persoonlijkheid, sterk karakter en een karrenvracht aan ervaring die hij bij mooie grote clubs in Noord-Amerika en Europa heeft opgedaan. Dat kunnen we enorm goed gebruiken. Hij wilde graag terug naar Nederland en is zeer eerzuchtig om van waarde te zijn voor Tilburg Trappers”, aldus De Hondt.

IJshockeyavontuur

De verdediger uit Nijmegen heeft al enorm veel ervaring op zijn naam staan. Zijn ijshockeyavontuur bracht hem in vierentwintig jaar naar twintig verschillende clubs. Zo speelde hij in Nederland, Canada, Amerika, Denemarken, Kazachstan, Duitsland, Slowakije, Oostenrijk, Italië, Roemenië en Australië.

Afgelopen seizoen speelde de ijshockeyer voor het Roemeense Gyergyói HK, waarmee hij als derde eindigde. Na afloop van de competitie verliet Dalhuisen de stad in het noordoosten van Roemenië voor een avontuur in Australië. De verdediger sloot zich aan bij Sydney Ice Dogs dat uitkomt in de Australian Ice Hockey League (AIHL). Het reguliere seizoen Down Under loopt door tot zondag 11 augustus en daarom laat Mike Dalhuisen de start van het Oberliga seizoen aan zich voorbij gaan.

Vanaf oktober weer op de schaatsen

Het seizoen van de Trappers begint in september. Ze starten dan eerste met oefenwedstrijden tegen onder andere Hammer Eisbären, Herner EV Miners en Hannover Scorpions. Dalhuisen zal pas vanaf oktober in Tilburg op de schaatsen staan.

De Hondt geeft aan dat rustperiodes erg belangrijk zijn. “Mike heeft dit jaar veel wedstrijden gespeeld met amper een onderbreking tussendoor. Dan ligt overbelasting op de loer. Het risico op blessures is groter wanneer het lichaam te weinig rust krijgt. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. In onderling overleg hebben we besloten dat hij een break neemt en 1 oktober bij ons aansluit”, vertelt De Hondt.

LEES OOK:
Quinn Ryan toch niet naar Trappers: Phil Marinaccio vervangt de import
Trappers Off Ice: Hoe Max Hermens zijn ijshockeydroom en carrière in perfecte balans houdt

Vanessa Spaanderman