Jeugd zet beste beentje voor tijdens cyclocross-wedstrijd bij TWC Pijnenburg

Op zondag 10 november wordt op het parcours van de Tilburgse WielerClub Pijnenburg de jaarlijkse cyclocross-wedstrijd voor de jeugd verreden.

De wegwedstrijden van 2019 zijn al verreden, het programma van de KNWU is dan ook afgewerkt. September is de maand waarin de renners de trainingen omzetten en ze overstappen op een mountainbike of een cross-fiets. De eerste trainingen van het najaar zitten erop. De jeugd van Pijnenburg is intussen dus bijna klaargestoomd voor de veldrit op het eigen circuit in de Reeshof.

Zij zullen het daar dan gaan opnemen tegen hun leeftijdgenootjes uit heel het land. De inschrijvingen voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar lopen soepel richting 200 of meer deelnemers. De wedstrijden beginnen eerst om 11.00 uur voor de allerkleinste veldrijders. De 14-jarigen sluiten ten slotte de dag af met hun rit om ca. 15.00 uur.

Veldrijden doe je over hindernissen, en hier en daar ga je even van de fiets. Dat is ook zo bij Pijnenburg. De ritten worden verreden op een overzichtelijk parcours. De aanloop gaat over asfalt, trappen, balken, en door de zandbak. Maar ook over containers en door een stuk bos met technische elementen. Dit vormt daar samen al met al een parcours van ca. 2000 m.

De toegang is gratis, u bent van harte welkom. De kantine is dan ook voor iedereen open. De organisatie is al jaren in vertrouwde handen van de TWC Pijnenburg. Mocht u belangstelling hebben om de renners aan te moedigen, het adres is Bijsterveldenlaan 3.

Kees-Luc Simons