Station Tilburg ligt vijftien dagen plat en dit gaat er gebeuren

werkzaamheden op station tilburg
Foto: Collin Beijk.

In de meivakantie rijden er tussen 28 april en 13 mei geen treinen van, naar en via Tilburg. ProRail voert namelijk vijftien dagen lang werkzaamheden uit rondom het station. NS zorgt voor vervangend vervoer en daardoor loopt je reistijd op.

De werkzaamheden rondom het station in Tilburg bestaan uit verschillende onderdelen. De aanpassing die Tilburgers het snelst gaan merken, is de vervanging van de trappen. Deze zijn niet te steil volgens de norm van ProRail, maar wel steiler dan een gemiddelde trap. Hierdoor zijn er af en toe ongelukken.

Spoor vier

Daarnaast komt er nog een grote verandering: perron vier wordt afgemaakt. Hiervan is komende twee jaar nog niet veel te merken. Het spoor blijft namelijk nog even buiten gebruik, want er moeten eerst nieuwe seinen komen.

Dit komt doordat het nieuwe type treinen veel compacter is. Hierdoor zijn die soms niet zichtbaar en daarom moeten de seinen op een andere locatie worden geplaatst. Het spoor wordt komende twee jaar wel incidenteel gebruikt. Mochten er aanrijdingen of andere incidenten plaatsvinden, kan perron vier als vervanging gebruikt worden.

Facelift station Universiteit

Niet alleen station Tilburg wordt onder handen genomen, ook het station bij de universiteit is aan de beurt. ProRail gaat het eerste perron een facelift geven. Er komt andere bestrating, nieuwe camera’s en verlichting en ze gaan een omroepinstallatie plaatsen.

Met het afmaken van perron vier zijn bijna alle werkzaamheden rondom station Tilburg afgerond. Twee weken is een lange periode, vooral voor mensen die elke dag met de trein van A naar B moeten. De NS en ProRail hebben voor deze periode gekozen, omdat er dan naar verwachting minder treinverkeer is door de vakantie. De NS zet bussen in om de reizigers op te vangen.

LEES OOK:
Geen treinen van en naar Tilburg tijdens meivakantie door werkzaamheden
Nieuw perron station Tilburg pas in 2026 in gebruik

Isa Hamerlinck