Poort van Stappegoor: appartementenblokken en woontoren van 50 meter hoog

De Poort van Stappegoor is het eerste nieuwbouwproject in de omgeving Stappegoor (Impressie: Tiwos/Gemeente Tilburg).

Onlangs werd het startschot gegeven voor een ambitieus nieuwbouwproject: Poort van Stappegoor. Het project van Tiwos en Poort van Veghel omvat 148 sociale huurappartementen, verdeeld over drie blokken. Eind 2026 moet de bouw zijn afgerond.

Poort van Stappegoor komt aan de kruising tussen de Ringbaan-Zuid en de Stappegoorweg te liggen. Het nieuwbouwproject krijgt in totaal ruim 200 woningen verdeeld over 3 blokken. Een van de blokken is een woontoren van zestien verdiepingen. Het moet een mix worden van sociale huurappartementen, middeldure huurwoningen en appartementen in de vrije sector. De verhuur van deze appartementen verloopt via Woninginzicht.

Groot openbaar park

Met de toevoeging van een nieuw Olympiaplein en groenvoorzieningen staat de buurt een grote transformatie te wachten. Poort van Stappegoor is een van de eerste nieuwbouwprojecten in het gebied. Naar schatting komen er de komende jaren nog eens duizend woningen bij. Dit is goed nieuws voor een stad waar de vraag naar betaalbare huisvesting blijft toenemen.

Het project, geleid door Hazenberg Bouw in opdracht van belegger Hepri Vastgoed en Tiwos, de Tilburgse woonstichting, markeert een nieuw hoofdstuk voor het Stappegoorgebied. Naast de nieuwe woningen omvat de ontwikkeling ook de aanleg van een groot, openbaar park, dat zal fungeren als verbindingspunt naar de nabijgelegen wijk Zuiderpark.

Meer nieuwbouw

Poort van Stappegoor is het vierde sociale woningbouwproject van woonstichting Tiwos dat dit jaar van start gaat met de bouw. Het Fabriekskwartier zal in totaal 139 sociale huurappartementen opleveren tegen het einde van 2026. Daarnaast komen er nog eens 40 sociale huurappartementen in de Betuwestraat, naar verwachting ergens in het midden van 2025. Op de hoek van de Noordhoekring en Laagstraat komt een duurzaam gebouw van hout, met 22 sociale huurappartementen. Dit project zou eind dit jaar af moeten zijn.

Hier herrijst binnenkort de Poort van Stappegoor.

LEES OOK:
Grijs Olympiaplein wordt eind 2023 een stuk groener
Miljoenen euro’s voor nieuw Stappegoor: 1000 nieuwe woningen en meer

Edita Saakian