Grijs Olympiaplein wordt eind 2023 een stuk groener

Het schetsontwerp van het Olympiaplein (bron: gemeente).

De start van de transformatie van het nu nog grauwe Olympiaplein komt dichterbij. De gemeente maakt bekend dat in oktober wordt gestart met de vergroening. Deze maand kwam de gemeente tot een ontwerpbesluit. De ondernemersvereniging wilde in 2019 al een nieuw uiterlijk voor het plein.

Over een paar maanden moet het de ‘huiskamer’ van Stappegoor worden. Er komen twaalf nieuwe bomen die zo’n vier tot zes meter hoog zijn. Ook komt er beplanting in plantvakken, waaromheen zitplekken komen. Op het plein komt ook ruimte voor kleine evenementen. Het plan moet eind dit jaar af zijn.

Aantrekkelijker
Hier zijn nu horecazaken te vinden en ook de bioscoop trekt veel bezoekers. Een echte pleinfunctie lijkt te ontbreken. Het plein oogt grijs en er is geen ruimte om te zitten. Met het nieuwe ontwerp hoopt de ondernemersvereniging ONS dat het aantrekkelijker wordt voor mensen om daar te verblijven.

De gemeenteraad trekt flink geld uit, want het gaat ongeveer €700.000 euro kosten. De vergroening is namelijk niet het enige dat wordt aangepakt. Het gebied bij Stappegoor gaat de komende jaren veranderen. Er komt een openbaar park, de infrastructuur gaat op de schop en bovendien is Stappegoor de komende jaren 1.000 appartementen rijker.

Het eerste woningbouwproject waar de komende jaren aan gewerkt gaat worden is ‘de Poort van Stappegoor’, met ongeveer 200 appartementen.

Edita Saakian