Henk en Ella Wolfs geven na 28 jaar de frietschep door

Het welbekende frituurduo Henk en Ella Wolfs stoppen ermee. Na 28 jaar gewerkt te hebben in hun cafetaria ’t Wolfke, is het tijd voor wat anders. De frietschep wordt daarom doorgegeven aan nieuwe eigenaren.

Henk (66) en Ella (62) hebben besloten om na 28 jaar de deur van cafetaria ’t Wolfke aan de Lange Nieuwstraat achter hun dicht te trekken. Het stel vindt het mooi geweest en draagt het bakken van de friet en het frituren van de snacks over aan de nieuwe eigenaren. De cafetaria blijft dus gewoon bestaan, maar zonder het welbekende duo.

De Tilburgse frietenbakker maakte begin juni bekend te stoppen. “Je hoort wel heel veel, wat moeten we nu zonder jullie Wolfke, nondeju? Met al dat geouwehoer allemaal”, vertelt Henk. Maar Ella heeft daar de perfecte oplossing voor. “Hij gaat denk ik gewoon een pausmobiel kopen. Dan rijdt hij een keer in de maand zwaaiend voorbij”, giechelt Ella.

Liefde op het eerste gezicht

Henk weet nog goed toen hij voor het eerst begon met zijn zaak. “De mensen in de buurt gingen zich ook afvragen wat ik hier eigenlijk kwam doen. Er is nog geen enkele friettent die hier een begrip was. Behalve de Mario. Maar ik dacht: ik zie wel waar het schip strandt”, aldus Henk. Zijn vrouw Ella leerde hij 43 jaar geleden kennen in een frietzaak. “De passie voor het bakken van frietjes zat er eigenlijk altijd al een beetje in”, zo laat Ella weten.

Klanten zijn geen klanten

In die 28 jaar heeft het duo een enorme klantenkring opgebouwd. Al snel komt de opmerking dat het geen klanten zijn maar voelt als familie. “Het voelt als een grote familie die we hier mogen ervaren. We huilen ermee en we lachen om de raarste dingen. Je hoeft maar te roepen en ze staan klaar voor je. Dat is echt heel bizar”, aldus Ella.

En de leukste herinnering? “Toen we tien jaar bestonden hebben we een tombola (een soort loterij) gehouden. Met prachtige prijzen waaronder een auto”, vertelt Henk terwijl hij een klein gebaar met zijn vingers maakt. “Het was maar zo’n dingetje, maar het sloeg wel in als een bom.”

Naast de mooie herinneringen zijn er ook mindere momenten geweest. “Zo hebben we ook rouwtoeven weg moeten doen. We hebben toen echt een traantje weg moeten pinken. We hebben heel veel plezier beleefd. Het is echt, net zoals mijn vrouw zegt, een lach en een traan.”

Zelfde authentieke stoofvlees en frietjes

Na een grondige zoektocht om de perfecte vervangers te vinden, zijn de twee uitgekomen bij Kelly en Yong. De klanten hoeven zich geen zorgen te maken: de welbekende stoofvlees en de verse frietjes blijven naar origineel recept. “Dat was vooral waar wij ook op hamerden. ’t Wolfke moet zonder problemen doorgaan en zonder ons”, vertelt Ella.

Henk is ervan overtuigd dat ze goede fanatiekelingen hebben gevonden voor de zaak. “Ze willen alles precies hetzelfde houden als wij en dat geeft weer een fijn gevoel uiteraard. Alleen het slappe geouwehoer ga je niet meer tegenkomen”, vertelt Henk van oor tot oor.

LEES OOK:
De Smulhoek bestaat al 40 jaar: ‘Het is hier echt een buurtplek’

Vanessa Spaanderman