Voormalig aanvoerder Freek Heerkens krijgt nieuwe rol bij Willem II

Foto: Geert van Erven

Freek Heerkens begint binnenkort als Coördinator Voetbalbeleid & Transformatie bij Willem II. Ruim een maand geleden zette hij een punt achter zijn voetbalcarrière. Heerkens begint op 1 juli aan zijn nieuwe functie.

Op een drukbezochte Heuvel nam voormalig aanvoerder Freek Heerkens na elf seizoenen afscheid als speler van Willem II. Tijdens zijn toespraak gaf hij al aan dat dit geen definitief afscheid zou zijn, maar slechts een tot ziens. In de afgelopen periode zijn verschillende gesprekken gevoerd met de club over zijn toekomst na zijn profcarrière.

Heerkens vertelt aan de club: “Na de gesprekken met Merijn Goris en Tom Caluwé werd al snel duidelijk dat beide partijen graag wilden samenwerken. Ik heb altijd interesse gehad in zaken rondom het voetbal, met name de voetbaltechnische en commerciële aspecten. Er zijn genoeg projecten waarbij ik de directie kan ondersteunen. Ik ben blij dat de club mij deze kans biedt, zodat ik me ook op organisatorisch vlak kan ontwikkelen.”

Ondersteuning van technisch directeur

In zijn nieuwe rol als Coördinator Voetbalbeleid & Transformatie zal Heerkens technisch directeur Tom Caluwé ondersteunen. Zijn taken zullen onder meer bestaan uit de kwalitatieve samenstelling van de selectie tijdens de transferwindows, het slaan van een brug tussen de Willem II Jeugdopleiding en het verder ontwikkelen van het voetbaltechnisch beleid van de club.

Caluwé licht toe aan de club: “Ik vind het ontzettend belangrijk om met mensen binnen de club samen te werken. Zeker als het gaat om het verder ontwikkelen van een voetbaltechnisch beleid is samenwerking cruciaal. Met de ervaring van Freek als speler én aanvoerder kan hij een waardevolle bijdrage leveren. Ik juich het toe om iemand met zijn staat van dienst, kennis van topsport en clubcultuur toe te voegen aan ons technisch team.”

Aanvullende opleidings- en ontwikkeltrajecten

Heerkens heeft enkele maanden geleden zijn opleiding Business Innovation Management afgerond. Tijdens zijn nieuwe functie bij de Tricolores is hij van plan om aanvullende opleidings- en ontwikkeltrajecten te volgen. Hij zegt tegen de club: “De mogelijkheden die mij worden geboden door de club zorgen ervoor dat ik mezelf breed kan ontwikkelen. Ik ben nieuwsgierig naar wat er op mijn pad komt. “Verder kijk ik ernaar uit om de kennis die ik opdoe gelijk toe te passen in de praktijk. Dit onder begeleiding van Merijn en Tom.”

Ook de nieuwe algemeen directeur Merijn Goris is blij met het aanblijven van de voormalig aanvoerder. “Freek staat aan het begin van zijn professionele carrière na het voetbal. Niet alleen kent hij de club door en door, maar hij heeft tijdens zijn loopbaan ook een goede opleiding afgerond. Hiermee zal hij een waardevolle toevoeging voor de club zijn. Tom en ik zien daarom een rol voor hem weggelegd om ons enerzijds te ondersteunen bij belangrijke taken, maar ook om eigen innovatieve projecten op te pakken.”

LEES OOK:
Freek Heerkens hangt na 11 jaar voetbalschoenen aan de wilgen

Tristan Kans