Sportieve zondag in Tilburg: hardlopen, wandelen en het Nederlands elftal

foto: Besterd Mijl Facebook

Het is aankomende zondag feest op de Besterd. Er wordt hardgelopen tijdens de Besterd Mijl, maar ook geld ingezameld tijdens de sinds dit jaar opgezette Besterd Walk. Er is van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag van alles te doen. voor jong tot oud.

Wat dit jaar nieuw is, is de Besterd Walk. Met deze wandeltocht van vijf kilometer halen de initiatiefnemers geld op voor de IPSO Centra voor mensen met en na kanker. “Dit is wel een andere tocht dan de Besterd Mijl. Ze lopen meer door Theresia, richting de Spoorzone. De lopers gaan ook door Ontdekstation013 en de LocHal. Dan gaan ze nog langs het Wilhelminapark en richting de Goirkestraat, waar deelnemers gratis toegang krijgen tot het Textielmuseum.” Aan het nieuwe initiatief doen al minimaal honderd mensen mee.

Voor ieder wat wils

De Besterd Mijl is al jaren een begrip in Tilburg. Er kunnen afstanden gelopen worden van één, drie of vijf mijl, maar er is ook een Kidsrun. “We beginnen met de langere afstanden voor volwassenen, maar daarna is het ’s middags tijd voor de kleintjes, die een rondje om het Besterdplein gaan rennen.” Ook dit jaar is het evenement weer populair. “We hebben nu al meer inschrijvingen dan vorig jaar, terwijl er vaak nog veel mensen zijn die zich op de laatste dag voor de wedstrijd inschrijven.”

Vorig jaar vond de eerste ‘Beste vader van Tilburg’-verkiezing plaats. Dat was toen een succes en daarom kiest de organisatie ervoor om dat dit jaar weer te doen. “Er zijn zo’n 35 vaders genomineerd door hun kinderen. Die worden allemaal uitgenodigd en gaan ook met iets leuks naar huis. Het is tenslotte Vaderdag.”

Normaal is er dan later op de middag nog tijd voor de Funrun, maar dat gaat dit jaar niet door. “Het Nederlands elftal speelt om 15:00 uur. Daarom hebben we naast de dj een groot scherm, zodat iedereen nog even kan blijven hangen en de wedstrijd kan kijken.” Voor de wedstrijd komt er nog iemand langs om mensen te schminken.

LEES OOK:
Op zoek naar de Beste Vader van Tilburg 2024

Pieter Soethout