Rugbyspelers Oysters Oisterwijk krijgen uitslag van selectie Oranje onder 18

Tycho Kuijpers en Lucas Locht van de Oisterwijkse Oysters ontvingen een brief van bondscoach Alex Chang. Hierin kregen ze te horen of ze door waren naar de volgende selectieronde. Een van de twee is door, maar de andere kreeg helaas te horen dat hij er niet bij zit.

Oranje onder 18 is de jongste selectie in de Europese competitie. De jongelingen hebben eerst tijd bij Jong Oranje onder 17 gekregen. Het is nu tijd om zich te meten tegen andere Europese landen in het Rugby Europe U18 Championship (EK). Tijdens dit EK speelt het team in één week drie wedstrijden, met kans op een podiumplek.

De Oysters

De Oysters hadden hun hoop gevestigd op twee spelers, beide grote en sterke voorwaartsen. Dit was vooral nodig gezien de dunne spoeling over de hele linie. Door verschillende lichamelijke ongemakken kon Tycho zich niet optimaal laten zien. “Ik had mijn kaak gebroken, dus lag ik een tijdje uit de roulatie. Daardoor was mijn conditie niet meer op peil.” Mede hierdoor heeft de Tilburger zijn ambitie om dit jaar mee te mogen naar het EK moeten laten varen; hij werd niet geselecteerd.

Tycho denkt het volgend jaar wel te halen. “Door veel te gymmen en mijn conditie te fixen, haal ik het volgend jaar wel, denk ik.” Zijn grote droom is om Nederland weer te verlaten voor rugby. “Ik hoop ooit in het buitenland bij een groot team te kunnen rugbyen,” zegt de jonge speler enthousiast.

Voor Lucas Locht uit Waalre verliep het anders. Twee jaar geleden maakte Lucas de overstap van de Vets uit Valkenswaard naar de rugbyvereniging Oysters Oisterwijk. De organisatie van een Ereklasse-club is volgens hem net wat beter. Vanaf het eerste moment stond Lucas bij de coaches van Oranje onder 18 op het wedstrijdpapier en dat is niet veranderd.

De Waalrenaar kreeg dinsdag 2 april het verlossende woord dat hij bij de selectie zit en was daar uiteraard erg blij mee. “Mijn uiteindelijke doel is om het EK met Nederland onder 18 te mogen spelen, want er vallen nog wel wat mensen af. Verder hoop ik ooit Ereklasse te spelen hier bij de Oysters.”

LEES OOK:
Studentenrugby vereniging uit de kleren voor Movember

Tristan Kans