Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Studentenrugby vereniging uit de kleren voor Movember

In samenwerking met Captain Projects brengt studentenrugby vereniging Tarantula een naaktkalender uit. De opbrengsten van deze actie worden gedoneerd aan Movember. De lancering van de kalander staat gepland op 1 november.

Normaal staan de rugbymannen elke dinsdagavond in rugbytenue op het veld langs de Bredaseweg. Dit zal morgen even anders zijn. In volledig adamskostuum met enkel een paar noppenschoenen aan de voeten werken de stoere mannen hun training af. Tijdens de training worden de rugbyers gefotografeerd voor de naaktkalender waar zij op zullen prijken.

“Ons motto is ‘beroemd en berucht’. In dat kader past deze actie perfect”

Het ludieke idee voor een naaktkalender komt van de huidig voorzitter van Tarantula Pim van Doornmaal. “Ik had al langer het idee om met de rugbyclub zo’n kalender te maken. Wij hebben veel testosteron in onze club en ons motto is ‘beroemd en berucht’. In dat kader past deze actie perfect”, laat de voorzitter weten.

“Als mannelijke rugbyclub vinden wij dit belangrijke onderwerpen”

De opbrengst van de kalenders gaat naar Movember. Dit goede doel is bewust gekozen door de rugbyclub. “Movember zet zich in voor onder andere prostaat- en teelbalkanker, mentale gezondheid en zelfdoding preventie. Als mannelijke rugbyclub vinden wij dit belangrijke onderwerpen en leek het ons een mooi idee om daar steun aan te bieden”, zegt Van Doornmaal.

De foto’s worden op dinsdag 19 oktober in samenwerking met Captain Projects geschoten op het terrein van Tarantula. Vanaf 1 november is de kalender verkrijgbaar via de website van de rugbyclub.

Gijs de Rooij