Camera’s opgehangen rondom festivals in Hilvarenbeek en de politie kijkt mee

foto: gemeente Hilvarenbeek

De gemeente Hilvarenbeek gaat camera’s ophangen in de omgeving van het festivalterrein bij de Beekse Bergen. Tijdens grote festivals lopen er altijd veel mensen rond en is de kans op overlast groter. Een paar camera’s kunnen ervoor zorgen dat er beter kan worden gehandhaafd.

De tijdelijke camera’s komen tijdens twee festivals in de buurt van Hilvarenbeek te hangen. Ze worden een dag voor het festival opgehangen en een dag naderhand weer weggehaald. Ze komen op drie plaatsen te hangen, namelijk op de Ambrosiusweg, de kruising van de Kommerstraat en Tilburgseweg in Hilvarenbeek en op de Klein Westerwijksestraat in Biest-Houtakker.

Live meekijken

Maar wat gebeurt er dan precies met de beelden die de camera’s tijdens festivals in Hilvarenbeek maken? Ze worden in ieder geval een tijdje bewaard en na uiterlijk vier weken vernietigd. Maar ook tijdens de festivals wordt er al iets mee gedaan. De politie kijkt live mee en kan handhaving op afstand aansturen. Zo kan overlast beter en sneller worden aangepakt, voordat het uit de hand loopt.

Drie grote festivals

De camera’s hangen er tussen 4 en 8 juli, maar ook tussen 15 en 19 augustus. Daarna zijn er geen grote festivals meer op het terrein bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. De gemeente heeft namelijk bepaalt dat dit er jaarlijks maximaal drie mogen zijn. Eerder waren ook festivals als Woo Hah! op het terrein in de buurt van het dierenpark, maar sinds twee jaar is dit niet meer het geval.

LEES OOK:
Geluidsoverlast en parkeerproblemen: 21 klachten na Best Kept Secret Festival

Pieter Soethout