Willem II strikt Merijn Goris als nieuwe algemeen directeur

Merijn Goris is de nieuwe algemeen directeur van Willem II. (foto: Geert van Erven)

Merijn Goris (36) is de nieuwe algemeen directeur van Willem II. Zijn naam ging de afgelopen week al rond, maar nu maakt de club zijn komst officieel bekend. Hij volgt Martin van Geel op en gaat vanaf 1 juli aan de slag.

Goris is pas 36 en heeft ook nog geen ervaring in de voetballerij. Maar hij bekleedt al wel elf jaar verschillende leidinggevende functies bij grote, internationale bedrijven. Toch komt hij uit de buurt, want hij groeide op in Goirle én is zelfs fan van Willem II. “Vanaf mijn tienerjaren kwam ik bij Willem II met mijn vader, samen hadden wij jarenlang een seizoenkaart op de KingSide”, vertelt Goris tegen de clubmedia van Willem II. “Ook toen ik in de Randstad en Groningen woonde kwam ik voor elke thuiswedstrijd naar Tilburg.”

Hij is dan ook erg trots dat hij aan de slag mag bij ‘zijn club’. “Het rood, wit en blauw zit in het bloed en dat ik onderdeel mag zijn van de club is een eer.”

Ander profiel

Met het vertrek van Martin van Geel vertrekt er een algemeen directeur, die zijn strepen al lang en breed verdiende in het voetbalwereldje. Dat is voor de Goris wel anders. “Ik draag graag mijn kennis en ervaring uit het bedrijfsleven over naar de voetbalwereld”, vertelt hij. “Ik geloof dat een sterke organisatie essentieel is om vooruitgang te boeken. De club beschikt over enorm veel potentieel, zowel commercieel als financieel, en ik lever hier graag mijn bijdrage aan.”

Met de komst van de jonge Goirlenaar valt er wel een gat binnen de organisatie. Waar Van Geel zowel de functies van algemeen als technisch directeur op zich nam, gaat dat nu niet. Daarom is Willem II al op zoek naar iemand voor de technische rol. “Op de achtergrond zijn we enkele weken geleden al gestart met het proces voor het aannemen van een technisch directeur. Merijn, Martin en de technische staf kunnen de vervolgstappen hiervoor nu verder gaan concretiseren zodat ook deze functie op korte termijn wordt ingevuld”, stelt Meindert van Duijvenbode, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

LEES OOK:
Martin van Geel stopt na dit seizoen bij Willem II

Pieter Soethout