Martin van Geel stopt na dit seizoen bij Willem II

Martin van Geel bij zijn aanstelling in 2019 (foto: Geert van Erven)

Martin van Geel stopt na dit seizoen bij Willem II. Hij stapte vijf jaar geleden in als algemeen directeur en neemt sinds dit seizoen ook de rol van technisch directeur op zich. De club moet dus op zoek naar een volledig nieuwe directie.

Martin van Geel maakt het seizoen nog wel af bij Willem II. `”Na 29 jaar aan diverse clubs in verschillende rollen leiding te hebben gegeven, kies ik ervoor om niet langer de eindverantwoordelijkheid bij een club te dragen. Na dit seizoen wil ik mijn kennis en ervaring op een andere manier inzetten”, vertelt Van Geel aan de eigen clubmedia.

Hij trad vijf jaar geleden in dienst bij Willem II, waar hij ook ooit zijn spelersloopbaan startte. Daarna bekleedde hij verschillende functies bij Ajax, Roda JC en Feyenoord.

Onder Martin van Geel ging het eigenlijk best wel goed met Willem II. De club plaatste zich onder zijn leiding voor Europees voetbal, kwam de coronacrisis door, maar degradeerde ook naar de KKD. “Dat laatste kan dit seizoen hersteld worden, de voortekenen zijn positief, maar we zijn er zeker nog niet”, aldus Van Geel.

Wat de clubman hierna gaat doen, weet hij nog niet. “Dat is iets waarover ik pas na het seizoen ga nadenken. Over de exacte invulling heb ik nog geen vast omlijnd idee. Dat is voor nu ook totaal onbelangrijk. Alles moet in het teken staan van een terugkeer van Willem II op het hoogste podium.”

LEES OOK:
Willem II wint ook niet van Cambuur, derde gelijkspel op rij

Pieter Soethout