Gemeente niet bang voor extreme drukte door eventuele promotie Willem II

Bij het vorige kampioenschap van Willem II stond de Heuvel helemaal vol. (foto: Geert van Erven)

De gemeente treft aankomende vrijdag geen extra veiligheidsmaatregelen tegen mogelijke, extreme drukte. Bij een overwinning op FC Groningen promoveert Willem II tijdens Koningsnacht naar de Eredivisie. Het is dan normaal al druk, maar al die feestvierende Willem II’ers zouden kunnen zorgen voor een bomvolle binnenstad.

Deze vrijdag heeft Willem II de mogelijkheid om haar plaats in de Eredivisie veilig te stellen. Dat is reden voor een feestje, dat misschien wel in het centrum gevierd zal worden.

Een woordvoerder van de burgemeester verzekert: “We bereiden ons voor op elk scenario. We hopen op promotie voor Willem II en een plezierige avond voor zowel stadionbezoekers als feestvierders in de stad. We kunnen echter niet in detail treden over specifieke maatregelen vanwege de diverse mogelijke scenario’s.”

De gemeente zet geen extra politie in en er de stad zal ook niet afgezet worden. Dit gebeurde bijvoorbeeld wel tijdens carnaval om de drukte te beperken. “We vertrouwen erop dat supporters zich rond het stadion zullen verzamelen om te vieren.”

Eerst winnen

Bij Willem II zijn ze eveneens voorbereid op een mogelijk feest en de club treft dan ook maatregelen bij het stadion: “Bij een eventuele promotie zullen er festiviteiten op het veld plaatsvinden vanuit de Keuken Kampioen Divisie en we hebben een deel van het parkeerterrein gereserveerd voor bijvoorbeeld extra bars.” Verder wil de woordvoerder niet vooruitlopen op een mogelijke promotie: “Laten we eerst maar eens winnen.”

Willem II fans vieren de promotie naar de Eredivisie.
Een afgeladen Heuvel om de promotie van Willem II te vieren in 2014 (foto: Geert van Erven)

LEES OOK:
Willem II strikt Merijn Goris als nieuwe algemeen directeur
Willem II verzuimt uit te lopen, maar pakt wel een punt tegen MVV

Edita Saakian