Willem II pakt periodetitel na winst op Helmond Sport

Willem II heeft de tweede periodetitel binnen (foto: Willem II)

Willem II kroonde zichzelf vrijdagavond tot kampioen van de tweede periode. De Tricolores wonnen in eigen huis met 4-1 van Helmond Sport en staan na een half seizoen bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie.

Waar het vorige week tegen ADO Den Haag nog niet lukte, lukte het vrijdagavond wel. Willem II kwam op een 1-0 voorsprong door Ringo Meerveld. De middenvelder kreeg de bal na goed storen van Hilterman, passeerde nog twee man en schoot raak.

Er leen geek vuiltje aan de lucht, totdat Helmond Sport vlak voor rust wat terug deed. Martijn Kaars werkt een rebound binnen. De topscoorder van de KKD staat hiermee op zestien doelpunten.

Orde op zaken
In de tweede helft stelt Willem II orde op zaken. Oosting kan na 51 minuten binnenschieten na een voorzet van Hilterman. De spits mag een kleine tien minuten later zelf aantreden vanaf de penaltystip en faalt niet.

Vijf minuten na het derde Tilburgse doelpunt veren de supporters van de Tricolores op. Jeremy Bokila staat klaar om in te vallen. De invaller scoorde dit seizoen al zeven keer vanaf de bank. Ook dit keer had de aanvaller met Congolese roots niet lang nodig. Na vier minuten weet hij het net al te vinden en bepaalt de eindstand daarmee op 4-1.

Periodetitel
Sinds de komst van Peter Maes is Willem II geweldig bezig. Er werd slechts een keer gelijkgespeeld en één keer verloren. De rest van de wedstrijden werden allemaal gewonnen. Daarmee won Willem II de periodetitel en staat de ploeg bovenaan in de KDD met 42 punten. Nummer twee Roda JC heeft vier punten minder.