Agent die ruzie wil stoppen raakt zelf gewond aan hoofd

De man had een vuurwapen bij zich.
Foto: Politie

De politie arresteerde in de nacht van zaterdag op zondag in de Tilburgse binnenstad zes mensen. De sfeer sloeg na drie uur ’s nachts om. Er waren verschillende opstootjes en vechtpartijen, waarbij een van de agenten zelfs gewond raakte aan zijn hoofd.

Volgens de politie begon de uitgaansavond nog rustig. Er hing een gemoedelijke sfeer, maar dit veranderde. Iets na drieën zag een agent op de fiets twee jongens tegenover elkaar staan. De een sloeg de ander met gebalde vuisten en hij probeerde tussenbeide te komen. Op dat moment krijgt de agent zelf rake klappen, waardoor hij gewond raakt aan zijn voorhoofd en last van zijn rechteroog heeft.

De verdachte blijkt een 21-jarige man uit Tilburg. Hij is meegenomen naar het bureau en de agent heeft aangifte tegen hem gedaan.

Verder werd één persoon aangehouden voor openbare dronkenschap en vier anderen voor het verstoren van de openbare orde. Ook hield de politie een controle op het rijden onder invloed. Hierbij werd een man aangehouden die onder invloed was van wiet. Een 52-jarige Tilburger had veel te diep in het glaasje gekeken en blies meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid.

Pieter Soethout