Willem II haalt IJslandse linksback voor drie seizoenen naar Tilburg

Nadat Willem II degradeerde zijn de ogen gericht op het nieuwe voetbalseizoen. Niet alleen bij de Tricolores en de trouwe supporters...
Foto: Collin Beijk

Willem II heeft de smaak op de transfermarkt te pakken. Rúnar Thór Sigurgeirsson is de vijfde aanwinst. De linkervleugelverdediger uit IJsland komt voor drie seizoenen naar Tilburg.

Veel supporters zullen – voor de geruchten van een paar dagen geleden – niet van Sigurgeirsson gehoord hebben. De 23-jarige IJslander kwam tot voor kort uit voor Östers IF. Die club komt uit op het tweede niveau van Zweden. Van de negentien potentiële wedstrijden speelde hij er zestien. Hierin kwam hij tot één doelpunt en twee assists.

Energie en passie
De IJslandse linksback is op de website van Willem II erg positief over zijn transfer en hij weet ook dat er aankomende zondag heel wat op het spel staat. “Voor mij is Willem II de ideale stap”, geeft hij aan. “Het Nederlandse voetbal heeft een sterke reputatie en sluit goed aan bij mijn speelstijl. Ik ben een verdediger, maar ik laat me ook graag aanvallend zien. Ik houd ervan om met veel energie en passie te spelen. Ik weet wat er aanstaande zondag op het programma staat en kijk enorm uit naar de derby!”

Sigurgeirsson werd al langere tijd gevolgd door de scouts van Willem II. Technisch directeur Teun Jacobs is dan ook erg blij met zijn komst. “Hij is een speler die zich comfortabel voelt aan de bal, vaak oprukt aan de linkerkant en duidelijk over een winnaarsmentaliteit beschikt.”

De IJslandse linksback is de tweede aanwinst van Willem II die niet uit Nederland komt. De fans van de Tricolores kijken uit naar zijn komst, want op social media zijn de reacties eigenlijk alleen maar positief.

LEES OOK:
Fons voetbalde dertig jaar geleden bij Willem II en rijdt nu de spelersbus
Willem II huurt oude bekende Jeredy Hilterman van Almere City

Pieter Soethout