Willem II huurt oude bekende Jeredy Hilterman van Almere City

(Foto: Willem II)

Doelpunten maken voor Willem II wordt dit seizoen de taak van Jeredy Hilterman. De 25-jarige spits wordt voor één seizoen gehuurd. Hij scoorde vorig jaar veertien keer in de Keuken Kampioen Divisie (KKD). Mede daardoor promoveerde Almere City voor het eerst naar het hoogste niveau van Nederland.

De Tricolores konden, na het vertrek van Jizz Hornkamp en Elton Kabangu, wel een nieuwe spits gebruiken. Met de komst van Hilterman is dat gelukt. Al komt de aanvaller slechts voor één seizoen naar Tilburg. Als zijn verhuurperiode afloopt, keert hij hoogstwaarschijnlijk terug naar Almere.

Oud jeugdspeler
De 25-jarige spits is geen onbekende voor Willem II. Tot een plek in de hoofdmacht kwam het nooit, maar hij speelde wel twee jaar in de jeugdopleiding van de Tricolores. In die jaren wist hij 22 keer het net te vinden. Daarna vertrok hij naar FC Utrecht om vervolgens ook nog voor FC Emmen en aartsrivaal NAC te spelen. Uiteindelijk keert hij na een avontuur bij meerdere KKD-clubs terug op het oude nest.

Hilterman is ondanks zijn jonge leeftijd al een veteraan in de KKD te noemen. Hij speelde al 166 wedstrijden in de competitie en wist daarin 51 keer tot scoren te komen. Ook bereidde hij 15 goals voor. Dat zag ook technisch directeur Teun Jacobs. “Jeredy heeft inmiddels veel ervaring opgedaan in de Eerste Divisie”, vertelt hij aan de eigen clubmedia. “Het is een spits die veel energie in de wedstrijd legt, aanvallend opportunistisch en doelgericht speelt.”

Koning Willem II stadion
Zelf kijkt de aanvaller vooral uit naar de wedstrijden in het Koning Willem II Stadion. “Toen ik bij de jeugdopleiding van Willem II zat, zat ik regelmatig op de tribune in het Tilburgse stadion. Ik heb spelers als Fran Sol en Samuel Armenteros zien scoren, waarbij het publiek helemaal los ging.”

LEES OOK:
Max de Waal is de eerste nieuwe aanwinst Willem II
Willem II haalt met Raffael Behounek de tweede versterking binnen

Pieter Soethout